keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Raparperikakku

Taikina
175 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 valkuainen

Raparperitäyte
500 g raparperia
1 dl sokeria
½ dl vettä
1 rkl perunajauhoja


Rahkatäyte500 g rahkaa
1 prk (2½ dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
¾ dl maissitärkkelystä

1. Tee ensin täyte.  Paloittele raparperi. Keitä paloja sokerin ja veden kanssa 5-10 minuuttia. Sekoita perunajauhot noin desilitraan kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana raparperien sekaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on sakeaa. Jäähdytä hyvin.

2.  Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muut aineet paitsi valkuainen. Sekoita murumaiseksi taikinaksi.

3. Ota reilu kolmannes taikinasta erilleen. Sekoita suurempaan taikinamäärään valkuainen. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan  pohjalle.

4. Levitä raparperiseos vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita rahkatäyteen aineet ja levitä se varovasti raparperin päälle. Murustele pinnalle loppu taikina.

5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi leivospaloiksi. (Laita päälle folio/leivinpaperi kun pinta on saanut sopivasti väriä, ettei pala)

Alkuperäinen resepti sivulta : http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/reseptit/raikkaat_raparperileivokset