Makean ja suolaisen toimiva yhdistelmä.
Pohja:
100g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 kypsää banaania
3 dl vehnäjauhoja
100 g maitosuklaata
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Maapähkinäkuorrute:
1 1/ 2 dl sokeria
60 g pehmeää voita
1 1/3 dl maapähkinälevitettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi Suolapähkinöitä
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää muusatut banaanit. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, rouhittu suklaa, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon kerma. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Levitä taikina vuokaan. Paista suklaa-banaanikakkua 175-asteisen uunin
keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla
kokeiltaessa kypsältä. Jäähdytä ritilällä.
Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kulhossa kuohkeaksi. Lisää maapähkinälevite ja vatkaa hetki. Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin. Levitä maapähkinäkuorrute jäähtyneen suklaa-banaanikakun päälle. Koristele suklaa-banaanikakku suolapähkinöillä.
Resepti löytyi taas tutulta sivulta http://www.maku.fi/reseptit/suklaa-banaanikakku-ja-maapahkinakuorrute-banana-bread-peanut-butter-icing
perjantai 20. kesäkuuta 2014
keskiviikko 18. kesäkuuta 2014
Gluteeniton Piccata Milanese
Pihvit
500 g broilerin file pihvejä
2 kpl kanamunaa
2 dl Semper GROV MIX karkea jauheseosta
2-3 dl parmesanjuustoa hienoksi raastettuna
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Kastike
500 g tomaattimurskaa
1 kpl sipulia, öljyä paistamiseen
1 kpl solo valkosipulia
1 nippu tuoretta rosmariinia
1 dl punaviiniä
1 rkl sokeria, hieman suolaa
Aloita Tomaattikastikkeella. Laita öljy kuumenemaan kasariin/paistinpannuun, pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska, viini, rosmariini, sokeri ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. (Halutessasi voit hienontaa mixerillä kastikkeen tasaiseksi)
Pihvit
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paneroi pihvit ensin vehnäjauhossa, kasta sitten vispattuihin kananmuniin ja lopuksi vielä paneroi parmesanjuustolla. Laita voita ja öljyä kuumenemaan paistinpannulle. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, alenna lämpöä hiukan. Laita pihvit paistumaan muutama minuutti/per puoli. Laita pihvit vielä uunipellille/vuokaan uuniin paistumaan n.15 minuutiksi.
Nauti muusin ja salaatin kera.
500 g broilerin file pihvejä
2 kpl kanamunaa
2 dl Semper GROV MIX karkea jauheseosta
2-3 dl parmesanjuustoa hienoksi raastettuna
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Kastike
500 g tomaattimurskaa
1 kpl sipulia, öljyä paistamiseen
1 kpl solo valkosipulia
1 nippu tuoretta rosmariinia
1 dl punaviiniä
1 rkl sokeria, hieman suolaa
Aloita Tomaattikastikkeella. Laita öljy kuumenemaan kasariin/paistinpannuun, pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska, viini, rosmariini, sokeri ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. (Halutessasi voit hienontaa mixerillä kastikkeen tasaiseksi)
Pihvit
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paneroi pihvit ensin vehnäjauhossa, kasta sitten vispattuihin kananmuniin ja lopuksi vielä paneroi parmesanjuustolla. Laita voita ja öljyä kuumenemaan paistinpannulle. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, alenna lämpöä hiukan. Laita pihvit paistumaan muutama minuutti/per puoli. Laita pihvit vielä uunipellille/vuokaan uuniin paistumaan n.15 minuutiksi.
Nauti muusin ja salaatin kera.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)