keskiviikko 19. elokuuta 2015

Banoffee-juustokakku

Kehittelin banoffeesta ja juustokakusta yhdistetyn reseptin.


Pohja:
300 g Digestive keksejä
120g voita

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa (valmiiksi kinuskiksi keitetty)
2 banaania siivutettuna
2 dl vispikermaa  

200g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatetta
1 levy Pandan kultainen crisp suklaata/ mistä suklaasta nyt tykkääkin

Päällä:

2-3dl kermaa
Väriainetta jos haluaa
Tuoreita vadelmia


1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota  irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle, nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
3. Laita liivatteet runsaaseen kylmään vesimäärään likoamaan.
Levitä kondestoitu maito, joka on valmiiksi keitetty kinuskiksi, pohjan päälle. Lisää siivutetut banaanit.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja raastettu/pilkottu suklaa. Sekoita. Lisää kattilaan tilkka vettä ja puristetut liivatteet. Sekoita hetkisen kunnes ovat sulaneet joukkoon. Älä anna kuplia! Lisää liivatevesi
kerma-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi/seuraavaan päivään.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää halutettasi väriainetta. Laita kakkukerroksen päällimmäiseksi. Koristele tuoreilla vadelmilla.