tiistai 10. toukokuuta 2016

Mustaherukkasuklaakakku, gluteeniton

Korvasin vehnäjauhot gluteenittomilla. Työläs kakku, mutta hyvä! Alkuperäisestä reseptistä myös poiketen korvasin appelsiinituorejuuston mustaherukkatuorejuustolla. Vaikka ohjeeseen tulee melkein puoli kiloa suklaata, mustaherukka maistuu sieltä hyvin läpi. Maku voimistuu ollessaan yön yli jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa.




  • Suklaakakun pohja
  • 100 g maitosuklaata 
  • 4 kananmunaa 
  • 1 ½ dl fariinisokeria 
  • 0,5 dl maissitärkkelystä
  • 0,5 dl gluteenitonta GROV MIX jauhoseosta 
  • ¾ dl kaakaojauhoa 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • Marengit
  • 2 kananmunanvalkuaista 
  • 1 dl hienoa kidesokeria 
  • ½ rkl kaakaojauhetta 
  • Suklaakakun kuorrutus ja täyte
  • 300 g maitosuklaata 
  • 6 dl vispikermaa 
  • 500 g mustaherukkatuorejuustoa 
  • 1 dl tomusokeria 
  • Suklaa-ganache
  • 1 tl voita 
  • 40 g tummaa suklaata (70 %) 
  • ¼ dl kermaa 

gluteenittomia korppujauhoja
  • Suklaakakun koristeluun
  • valmismarenkeja

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 20–22 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Sulata suklaa mikrossa sykäyksittäin. Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Lisää vähän jäähtynyt suklaasula taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30–40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyys paistotikulla. Anna suklaakakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia  ja kumoa leivinritilälle jäähtymään.
2. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Erottele marenkia varten valkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaisia ilman sokeria sähkövatkaimella minuutin ajan. Lisää sitten sokeri ohuena nauhana ja vatkaa, kunnes marenki pysyy huippuina tai kulhon pohjassa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Siivilöi sekaan kaakaojauhe. Jaa taikina leivinpaperille lusikalla kahdeksi hiukan kakkuvuoan pohjaa pienemmäksi ympyräksi. Paista marenkeja 1 t 30 min–1 t 45 min. Anna jäähtyä ennen leivinpaperista irrottamista.
3. Halkaise suklaakakkupohja kolmeen osaan. Valmista sitten kuorrutus ja täyte: Sulata suklaa mikrossa. Jätä jäähtymään. Vaahdota kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri sekä lämmin suklaa (varmista, ettei suklaa ole liian kuumaa, jotta se ei sulata vaahtoa).
4. Kokoa suklaakakku. Levitä ensimmäiselle kakkupohjalle reilusti suklaavaahtoa ja päälle marenki. Laita paikoilleen keskimmäinen kakkupohja, levitä täyte ja paina pinnalle kevyesti marenki. Nosta ylimmäiseksi kakkupohja ja levitä loput kuorrutukset pinnalle ja sivuille.
5. Tee ganache: Sulata voi ja anna jäähtyä. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi, nosta sivuun ja lisää suklaa. Sekoita sileäksi ja lisää voi antamaan kiiltoa. Jäähdytä hetki. Valuta ganache suklaakakun keskiosalle ja pyöräytä lusikalla koko kakun pinnalle, anna valua myös reunoille.
6. Koristele suklaakakku valmismarengeilla. Anna maustua jääkaapissa
yön yli. Tämä suklaakakku kestää myös pakastamisen.


Alkuperäinen resepti osoitteesta: http://www.kotivinkki.fi/leivonta/syntisen-hyva-suklaakakku