perjantai 25. syyskuuta 2015

Oreo kuppikakut

12 kpl

Taikina

20 Oreo keksiä
115g voita pehmeänä
115g sokeria
2 kananmunaa
115g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa

Tuorejuustokuorrute

230g tuorejuustoa
110g suolatonta voita pehmeänä
1tl vaniljasokeria
230g tomusokeria
6 Oreo keksiä

Tee ensin kuorrute että kerkeää jähmettymään jääkaapissa hetken aikaa.

1. Sekoita juusto ja voi kulhossa tasaiseksi. 2 Vatkaa sekaan vaniljasokeri, siivilöity tomusokeri ja vatkaa uudelleen, kunnes kuorrute on tasaista ja notkeaa. Laita jääkaappiin odottamaan. Kuorrute säilyy jääkaapissa pari päivää hyvänä.

Sitten taikinantekoon.

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita paperivuoat 12-paikkaiseen muffinipeltiin ja jokaisen vuoan pohjalle Oreo keksi. Murskaa loput keksit karkeaksi isoksi rouheeksi ja laita sivuun.

2. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon 1 kerrallaan. Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe, ja sekoita varovaisesti sekaisin. Kääntele joukkoon maito ja keksimurska.

3. Jaa taikina tasaisesti paperivuokiin. Paista kuppikakkuja uunissa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja saanut kullanruskean värin. Siirrä ritilälle jäähtymään.

4. Lusikoi kuorrute isoon pursotinpussiin. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele kukin puolikkaalla Oreo keksillä.