150g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu kourallinen pieniä vaahtokarkkeja
reilu kourallinen suolapähkinöitä
kourallinen pilkottua lakritsaa
pinnalle 50g suklaata
Paloittele suklaa. Sulata voi. Ota pois liedeltä ja lisää suklaa joukkoon ja sekoita kunnes se on sulanut.
Kaada seos kulhoon, lisää loput ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n.20-30 cm vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Sekoita vaahtokarkit, suolapähkinät ja lakritsa keskenään. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle heti makeisseos. Siirrä takaisin uuniin ja paista 2-3 minuuttia.
Sulata mikrossa loppu suklaa ja valuta raidoiksi jäähtyneen kakun päälle. Itse annoin kylmettyä jääkaapissa kunnolla ennenkuin leikkasin paloiksi.
Alkuperäinen resepti sivulta: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/rocky-road-suklaapalat/044579