tiistai 6. syyskuuta 2016

Rocky road suklaapalat

150g maitosuklaata/tummaa suklaata
150g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
reilu kourallinen pieniä vaahtokarkkeja
reilu kourallinen suolapähkinöitä
kourallinen pilkottua lakritsaa

pinnalle 50g suklaata

Paloittele suklaa. Sulata voi. Ota pois liedeltä ja lisää suklaa joukkoon ja sekoita kunnes se on sulanut.

Kaada seos kulhoon, lisää loput ainekset. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n.20-30 cm vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Sekoita vaahtokarkit, suolapähkinät ja lakritsa keskenään. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle heti makeisseos. Siirrä takaisin uuniin ja paista 2-3 minuuttia.

Sulata mikrossa loppu suklaa ja valuta raidoiksi jäähtyneen kakun päälle. Itse annoin kylmettyä jääkaapissa kunnolla ennenkuin leikkasin paloiksi.

Alkuperäinen resepti sivulta: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/rocky-road-suklaapalat/044579



Paloittele suklaa. Sulata margariini. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut. Kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri,evitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n uunivuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25 minuutti