perjantai 1. huhtikuuta 2016

Nachopelti

400g jauhelihaa
1 pss tacomausteseosta
200 g maissilastuja
1 prk valmista tacokastiketta
1 prk valmista juustokastiketta 
 1 punasipuli
10 kirsikkatomaattia 
 1/2 paprika 
 jalopenoja  
juustoraastetta


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista jauheliha paistinpannussa, lisää tacomausteseos ja 1 dl vettä. Sekoita ja anna hautua hetkisen.
  2. Kuori punasipuli ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
  3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Ripottele pellille suurin osa maissilastuista. Levitä maissilastuille jauhelihaseos. Lisää pilkotut kasvikset ja lusikoi pinnalle taco- ja juustokastikkeet. Ripottele päälle loput maissilastut ja juustoraaste.
  4. Paista uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä, noin 10-15 minuuttia.
  5. Sirottele halutessasi kypsän nachopaistoksen päälle rucolaa.
Resepti osoitteesta: http://www.soppa365.fi/resepti/24752/nachopelti/

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Panang lohi

400 - 600g lohta
2 rkl öljyä
400 ml  Kookosmaitoa
4 rkl  Panang Currytahnaa
4  Kaffirlimetinlehteä
1 rkl tummaa sokeria/palmusokeria
2-3 rkl Kalakastiketta
1/2 limen mehu
pieni kourallinen silputtua basilikaa
1 punainen chili viipaloituna, siemenet poistettuna

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita kaikki ainekset lohta lukuunottamatta kattilaan, sekoita tasaiseksi ja anna seoksen muhia pari minuuttia.
Öljyä uunivuoka ja leikkaa lohi paloiksi. Lisää vuokaan lohenpalat ja kastike, sekoita. Anna muhia uunisssa 40-50 minuuttia.
Tarjoile muusin kera.