Hyvä, marokkolainen kasvissosekeitto!
20g kuorittua inkivääriä
1 keskikokoinen sipuli
5 porkkanaa
20g voita
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl appelsiinimehua
100g creme fraichea
1/2 tl suolaa
2 hippusellista paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
tuoretta ruohosipulia päälle
Pilko inkivääri ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi.
Paista tilkassa öljyä hetken inkivääri ja sipuli. Lisää porkkanakuutiot ja voi, paista taas hetken aikaa.
Lisää vesi, kasvisliemikuuti. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsentyneet.
Lisää appelsiinimehu, creme fraiche, paprikajauhe, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja ota pois liedeltä.
Soseuta sekoittimella, laita päälle lopuksi ruohosipulia.
sunnuntai 5. huhtikuuta 2015
Lehtikaalisipsit
Simppeliä ja sananmukaisesti suussasulavaa superfoodia
200g lehtikaalia
1 limen puristettu mehu
2 tl oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen chilijauhetta
hyppysellinen paprikajauhetta
Sekoita keskenään limen mehu, oliiviöljy ja mausteet.
Revi lehtikaalin lehdet sopivan kokoisiksi
paloiksi uunipellille.
Sekoita mausteöljyseos käsin lehtikaaliin, jotta mausteet tarttuvat jokaiseen lehteen.
Paista lehdet rapeiksi uunissa. Paista niitä noin 20–30 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Kääntele lehtiä paistamisen aikana.
Alkuperäinen resepti löytyy sivulta: http://www.ruokala.net/resepti/lehtikaalisipsit
200g lehtikaalia
1 limen puristettu mehu
2 tl oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen chilijauhetta
hyppysellinen paprikajauhetta
Sekoita keskenään limen mehu, oliiviöljy ja mausteet.
Revi lehtikaalin lehdet sopivan kokoisiksi
paloiksi uunipellille.
Sekoita mausteöljyseos käsin lehtikaaliin, jotta mausteet tarttuvat jokaiseen lehteen.
Paista lehdet rapeiksi uunissa. Paista niitä noin 20–30 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Kääntele lehtiä paistamisen aikana.
Alkuperäinen resepti löytyy sivulta: http://www.ruokala.net/resepti/lehtikaalisipsit
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)