tiistai 22. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku Mignon-munista

Browniepohja: 
250 g voita
150 g tummaa suklaata
4 dl hienoa sokeria
1tl sokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1. Laita syvälle uunipellille leivinpaperi. Kevyesti voitele leivinpaperin pintaa pehmeällä voilla tai öljyllä. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pilkottu suklaa voisulan joukkoon. Kääntele kunnes seos on tasaista.
3. Lisää joukkoon sokeri, sekoita.
4. Lisää joukkoon kananmunat aina yksi kerrallaan, lisäten seuraavan vasta, kun edellinen on sekoittunut.
5. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja kaakaojauhe hellästi käännellen joukkoon. Älä ylivatkaa.
6. Kaada seos pellille ja paista noin 15 -20 min uunin tehosta riippuen. Jäähdytä valmis pohja.

Mignon-moussekakku 
5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g Mignon-munia, sulatettuna
4 liivatelehteä
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Kääntele kerman joukkoon sulatettu Mignon-suklaa. 
4. Älä purista liivatteista vesiä, vaan sulata liivatteet kattilassa liedellä.
5. Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Rupea kasaamaan kakkua

Kakun kasaus 
(matala kakku 24cm tai korkea kakku 18cm vuoka)
1. Vuoraa kakkuvuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla, tai öljyä reunat.
2. Leikkaa jäähtyneestä brownie-pohjasta sopivat palat kakkuvuoan pohjalle. Lisää kerros moussea. Sitte taas kerros brownieta, sitten taas moussea. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli. 
3. Irrota vuoasta. Kuorruta marenkikreemillä palettiveitseä käyttäen. Sen jälkeen lisää pisarat ja muut koristeet. Vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa kakun kermavaahdolla.

Marenkivoikreemi 
4 suurta munan valkuaista
2 1/3 dl sokeria (200g)
250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
1-2 tl vaniljauutetta/sokeria
+väriainetta

TAI

2-3 dl kuohukermaa

1. Kumoa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilassa vettä ja nosta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Vatkaa käsivatkaimella, kunnes seoksen lämpötila on 65 astetta, tai kunnes kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Ota kulho pois vesihauteesta.
2. Jatka vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes seos on valkoista ja ilmavaa, ja muistuttaa marenkimassaa. Vatkaa kunnes seos on jäähtynyt, jopa 10 minuutin ajan.
3. Lisää voi vähitellen pieninä nokareina. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa seosta vielä 3-5 minuuttia. Älä hätäänny, jos seos juoksettuu, sen voi korjata helposti. Jos seos on liian kylmää, laita kulho muutamaksi sekunniksi vesihauteeseen ja vatkaa sileäksi. Jos se on liian lämmintä, laita kulho hetkeksi jääkaappiin ja sitten sileäksi.
4. Lisää viimeisenä vanilja & väriaine. Sekoittele hyvin.

Suklaapisarat 
0,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 rkl öljyä
+sivellin/pensseli/pullasuti
1. Sekoita öljy ja kaakaojauhe yhteen. 
2. Käytä sivellintä seoksessa ja ravista ylimääräinen suklaaseos pois.
3. "Roiski" siveltimellä pieniä suklaaläiskiä kakun pintaan. Seosta saattaa roiskua muuallekin, joten ole varovainen!