keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Focaccia vuohenjuustolla

Reseptistä tulee uunipellillinen.



Pohja:


3½ dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
14g kuivahiivaa/25g tuoretta
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä

Päälle:


kirsikkatomaatteja (halkaise)

tuoretta rosmariinia (nypi lehdet)
vuohenjuustoa (paloittele)
punasipulia ( puolita ja siivuta)
oliiviöljyä
muutama hyppysellinen valkosipulinmakuista sormisuolaa/sormisuolaa

Tee näin:

1. Kuivahiiva:
Lämmitä vesi 45 C (sormenlämpöistä lämpimämpää). Sekoita vehnäjauhot suolan ja kuivahiivan kanssa kulhossa. Kaada kuuma vesi isoon leivontakulhoon, vaivaa jauhot sekaan. Lisää oliiviöljy. Jatka taikinan vaivaamista kulhossa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella (Itse tein koneella, mielestäni tulee paras lopputulos taikinoissa) . Taikinan pitää olla joustavaa mutta vielä tahmeaa, niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada taikinaa pois sormista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia. 

1. Tuorehiiva:
Lämmitä vesi 37 C (sormenlämpöistä). Kaada isoon leivontakulhoon ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita myös oliiviöljy  ja suola sekaan. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Jatka taikinan vaivaamista vielä kulhossa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella. Taikinan pitää olla joustavaa mutta vielä tahmeaa, niin että se tarttuu sormiin muttei ole mahdotonta saada taikinaa pois sormista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia. 

2. Pue vuoka leivinpaperilla. Voitele koko vuoka runsaalla määrällä oliiviöljyä.

3. Kumoa kohonnut taikina suoraan vuokaan, levitä taikina tasaisesti koko vuokaan jauhoitetuin sormin. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 15 minuuttia. 

4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Painele kirsikkatomaatit ja vuohenjuustot taikinan päälle, lisää sormisuola, sipuli ja rosmariini. Ripottele päälle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla n.20-30 minuuttia kunnes on hyvän värinen.

5. Kun otat uunista leivän pois, pirskottele päälle vielä kerran oliiviöljyä. Leikkaa paloiksi saksilla/puukolla, nauti lämpöisenä. Pysyi hyvin lämpöisenä vielä 2 tunnin jälkeenkin kun laitoin kunnon foliokerroksen päälle ja taittelin vielä pyyhkeen päälle.