1. päivä
600-800g kasleria
1 ison peukalon kokoinen inkivääri, hienonnettuna
1l vettä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 korianterinjuuri (jätä pois jos et löydä)
2 tl valkopippuria
2 dl valkoviiniä
4 dl vähäsuolaista soijaa
1/2 ketjap manista (makeaa soijaa)
1 dl osterikastiketta
2. päivä
2,5 dl lihan haudutuslientä
4 tähtianista
1 kanelitanko
Karamelli
400g palmusokeria
1 dl vettä
Paahdetut sipulit
2 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
n. 5 dl rypsiöljyä
2 punaista pitkää chiliä
1 puntti korianteria
riisiviinietikkaa
Haudutusliemi (päivä 1):
Lämmitä uuni 160
asteeseen. Kiehauta (lihan vetävässä) kattilassa liemen ainekset ja
lisää kasler liemeen. Laita liemi ja kasler kattilassa tai uunivuoassa
uuniin ja hauduta 3,5-4 tuntia. Nosta liha kuivumaan astiaan, jossa voit
pitää sitä yön yli. Siivilöi ja säästä liemi toisessa astiassa. Peitä
foliolla ja laita paino lihan päälle (itse täytin kattilan vedellä ja laitoin painoksi päälle)
Haudutusliemi (päivä 2):
Kuori hyytynyt rasva haudutusliemen päältä. Kaada kattilaan 2 dl lientä ja lisää siihen tähtianis ja kaneli. Kiehauta ja anna jäähtyä.
Possu (päivä 2):
Paahda salottisipulia hiljalleen rapeaksi kuumalla pannulla pienellä määrällä öljyä. Tee samoin valkosipulille.
Haudutusliemi (päivä 2):
Kuori hyytynyt rasva haudutusliemen päältä. Kaada kattilaan 2 dl lientä ja lisää siihen tähtianis ja kaneli. Kiehauta ja anna jäähtyä.
Possu (päivä 2):
Paahda salottisipulia hiljalleen rapeaksi kuumalla pannulla pienellä määrällä öljyä. Tee samoin valkosipulille.
Valmista karamelli. Mittaa sokerit ja vesi tyhjään kattilaan. Kuumella miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Kaada varovasti sekaan haudutusliemi ja sekoita voimakkaasti. (Voit käyttää kattilankantta suojana, jos seos hiukan ”räjähtää”.) Keitä kasaan, kunnes kastike alkaa olla tuhtia karamellia, ei silti liisteriä.
Kuori ja hienonna sipulit ja paahda /kuullota ne öljyssä ruskeiksi mutta varo polttamasta niitä.
Leikkaa possu nopan kokoisiksi paloiksi. Lämmitä friteerausöljy kattilassa 170-asteiseksi. Friteeraa palast muutamassa erässä kullanruskeiksi parin minuutin ajan. Valuta ylimääräinen öljy pois asettamalla palat talouspaperilla vuoratulle lautaselle paistamisen jälkeen.
Halkaise chilit ja poista siemenet ja valkoiset osat. Viipaloi chilit. Hienonna korianteri. Yhdistä possu, karamelli, chili, korianteri ja sipulit kulhossa.
Riisiviinietikka toimii pöytämausteena, jolla kukin voi taittaa annoksen makeutta mieleisekseen.
Tekstiä kopioitu ja muokattu sivuilta: http://deliciouslifeofmine.blogspot.fi/2013/05/farangin-rapea-karamellipossu.html ja http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/sivumaku-karamellipossu-farangin-tapaan/5662950
Tekstiä kopioitu ja muokattu sivuilta: http://deliciouslifeofmine.blogspot.fi/2013/05/farangin-rapea-karamellipossu.html ja http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/sivumaku-karamellipossu-farangin-tapaan/5662950