9
digestivekeksiä
50
g sulatettua voita
2
rkl sokeria
1/8 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
1 dl kookoshiutaleita
Täyte
1,5
dl sokeria
1,65
dl tölkki kookosmaitoa
0,75
dl vastapuristettua limettimehua
1
tl raastettua limetinkuorta
2
rkl maissitärkkelystä (Maizena)
3
keltuaista
muutama
tippa vihreää/punaista elintarvikeväriä
2
rkl huoneenlämpöistä voita
Italialainen marenki
3
valkuaista
1
rkl sokeria
150
g sokeria
0,4
dl vettä
Laita
digestivekeksit muovipussiin ja rullaa ne murskaksi kaulimella. Kaada
keksimurska kulhoon, lisää voi, sokeri. kookoshiutaleet sekä kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa
halk. 17 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimurskasta
limettipiirakalle pohja sekä hiukan reunoja. Laita vuoka jääkaappiin noin
tunniksi jotta keksipohja kovettuisi hiukan.
Kaada
kattilaan sokeri, kookosmaito, limettimehu, limetinkuori, maissitärkkelys sekä
keltuaiset. Vatkaa kaikki sekaisin ja lisää muutama tippa vihreää
elintarvikeväriä jotta täytteestä tulee kirkkaan limetinvihreä. Väri ei ole
mitenkään tarpeellinen maun kannalta, mutta se tekee haalean kellertävän
täytteen kauniimman väriseksi. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se
saostuu paksuksi kiisseliksi. Ota kattila pois lämmöltä ja vatkaa kiisselin
joukkoon huoneenlämpöinen voi. Kaada limetti-kookoskiisseli vuokaan keksipohjan
päälle, siisti reunat ja laita vuoka takaisin jääkaappiin jäähtymään.
Marengin
voi valmistaa ihan perinteisesti valkuaisista ja sokerista vatkaamalla,
mutta italialaisesta marengista tulee minun mielestäni parempaa: Vatkaa
valkuaiset ja 1 rkl sokeria vaahdoksi yleiskoneella tai
sähkövatkaimella. Laita
kattilaan sokeri sekä vesi ja anna veden ensin imeytyä sokeriin
kokonaan.
Kuumenna seosta hämmentämättä kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Keitä
sokeria
kunnes sen lämpötila on 124 astetta ja ota kattila pois liedeltä. Kaada
sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
Jatka
vatkaamista 10-15 minuuttia kunnes italialainen marenki on valmista,
jäähtynyt,
kovaa ja kiiltävää. Irrota irtopohjavuoasta reunat ja pursota tai levitä
lastalla marenki tasaisesti piirakan päälle. Paahda pinta lopuksi
kaasupolttimella
tai uunissa grillivastuksen alla.