torstai 23. heinäkuuta 2015

Kinuskijuustokakku

Hyvä, helppo ja ei tarvitse paljoa aineksia.  

Vinkki liivatteen käyttöön. Itse laitan liivatteiden liottamisen jälkeen liivatteet saman tien kattilaan veden kanssa. Heti kun on sulanut, sekoitan sen massan joukkoon, ei saa antaa veden kuplia. Näin vältyt paakuilta.


n. 20 cm irtopohjavuoka

Pohja:

7 kpl  (1/2 pötkö) Dominokeksejä

Täyte:

2,5 dl Vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 tlk (398g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Koristeluun:

1 dl vispikermaa
1/2 rkl vaniljasokeria
Loput Dominokeksipaketista

 Valmistele pohja murskaamalla keksit käsin karkeaksi rouheeksi. Jätä melko isoiksi paloiksi, niin rouhe pysyy täytteessä kiinni paremmin kakkua leikatessa.

Laita liivatteet runsaaseen määrää kylmää vettä. Vatkaa sillä välin vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä n.2 dl kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta.Lisää lopuksi pienessä määrässä vettä sulatettu liivate ohuena nauhana. Sekoita kunnolla.

Lusikoi loput kinuskista (eli kondensoidusta maidosta) mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes se hieman pehmenee. Kaada kinuski vaikkapa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan n. 1 cm reikä.

Kokoa kakku.  Leivinpaperi vuoan pohjalle, voitele reunat kevyesti voilla.

Kaada keksin murut pohjalle.  Lusikoi varovasti täytteestä n. puolet murujen päälle. Pursota kinuski nauhana täytteen päälle. Lusikoi varovasti loput täytteestä kinuskirinkulan päälle. Tasoita.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Poista hyytyneen kakun ympäriltä vuoan reunat.

Koristele hieman ennen tarjoilua murskaamalla n. 3 Dominokeksiä kakun pinnalle ja pursottamalla  vaahdotettua, vaniljasokerilla maustettua vispikermaa kakun päälle. Koristele Dominokeksin puolikkailla.




 Resepti löytyi osoitteesta: http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/kinuskijuustokakku-ja-blogin-2.html