Hyvä, helppo ja ei tarvitse paljoa aineksia.
Vinkki liivatteen käyttöön. Itse laitan liivatteiden liottamisen jälkeen liivatteet saman tien kattilaan veden kanssa. Heti kun on sulanut, sekoitan sen massan joukkoon, ei saa antaa veden kuplia. Näin vältyt paakuilta.
n. 20 cm irtopohjavuoka
Pohja:
7 kpl (1/2 pötkö) Dominokeksejä
Täyte:
2,5 dl Vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 tlk (398g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristeluun:
1 dl vispikermaa
1/2 rkl vaniljasokeria
Loput Dominokeksipaketista
Valmistele pohja murskaamalla keksit käsin karkeaksi rouheeksi. Jätä
melko isoiksi paloiksi, niin rouhe pysyy täytteessä kiinni paremmin
kakkua leikatessa.
Laita liivatteet runsaaseen määrää kylmää vettä. Vatkaa sillä välin vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu
tuorejuusto sekä n.2 dl kinuskiksi keitetystä kondensoidusta maidosta.Lisää lopuksi pienessä määrässä vettä sulatettu liivate ohuena nauhana. Sekoita kunnolla.
Lusikoi loput kinuskista (eli kondensoidusta maidosta) mikron kestävään
kulhoon. Lämmitä mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes se hieman pehmenee.
Kaada kinuski vaikkapa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan n. 1 cm
reikä.
Kokoa kakku. Leivinpaperi vuoan pohjalle, voitele reunat kevyesti voilla.
Kaada keksin murut pohjalle.
Lusikoi varovasti täytteestä n. puolet murujen päälle. Pursota kinuski
nauhana täytteen päälle. Lusikoi varovasti loput täytteestä
kinuskirinkulan päälle. Tasoita.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Poista hyytyneen kakun ympäriltä vuoan reunat.
Koristele hieman ennen tarjoilua murskaamalla n. 3 Dominokeksiä kakun
pinnalle ja pursottamalla vaahdotettua, vaniljasokerilla maustettua
vispikermaa kakun päälle. Koristele Dominokeksin puolikkailla.
Resepti löytyi osoitteesta: http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/kinuskijuustokakku-ja-blogin-2.html