perjantai 9. toukokuuta 2014

Tillimakaroni

Tässä se nyt on. Reseptin olen saanut 15 vuotta sitten ja edelleen tulee useasti tehtyä. Kaikkien rakastama/vihaama tillimakaroni!




1,5 L vettä
2,5 rkl curry jauhetta
4 dl makaronia
3 rkl kuivattua tilliä
1 rkl aromisuolaa
0,5 dl öljyä (rypsi/rapsiöljy)

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää jauhettu curry, hiukan öljyä ja makaronit. Keitä kypsäksi. Valuta makaronit ja laita takaisin kattilaan. Anna makaronien olla kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada vedet siivilän avulla pois, ja huuhtaise vielä kerran.

Lisää tilli, aromisuola ja öljy. Nauti kebabin kanssa.



maanantai 5. toukokuuta 2014

Kinuskikissan pannukakku

100 g voita tai margariinia
8 dl kevytmaitoa
2 munaa
1 ½ dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Omenahilloa, kermavaahtoa

Sulata voi. Mittaa kulhoon maito ja vatkaa joukkoon munat. Lisää loput aineet ja voisula. Anna taikinan seistä jääkaapissa 15-30 minuuttia.
Kaada taikina voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Maukas makkara/jauhelihakastike

Nom, onnistuin tekemään samanmakuista mitä mummoni aikoinaan teki.



500g lenkkimakkaraa tai 400 g jauhelihaa
2 pientä sipulia
4 rkl voita
6 rkl vehnäjauhoja
8dl vettä
2 kpl lihaliemikuutiota
1 punainen paprika
1 dl kermaa

Leikkaa makkara kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.Kuutio paprika.  Kuumenna 1 rkl rasva pannulla. Paista makkarat/jauheliha ruskeiksi. Siirrä syrjään. Kuumenna kattilassa 4 rkl voita ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat piparkakun värisiä. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja paprika. Paista n. puoli minuuttia.  Kaada päälle vesi kokoajan sekoittaen. Lisää liemikuutiot. Kun kastike on tarpeeksi saostunut, lisää joukkoon makkarat ja  kerma. Anna muhia 10-15 minuuttia. NIIIIN HYVÄÄ!!!!


Alkuperäinen resepti löytyy: http://www.maku.fi/reseptit/makkarakastike