perjantai 24. tammikuuta 2014
Maapähkinälevite-sweetchili kastike pastalle
Tämän reseptin olen itse kehittänyt, ja uuuuh, oijoi, hyvää.
Mittasuhteita en osaa sanoa, kaikkia olen aina vain laittanut sopivasti.Mutta tähän ei paljoa aineita tarvitse.
Lidlin sweet chili kastiketta
Maapähkinälevitettä
Creme Fraichea
Pastaa.
Sekoita n. 1 dl kaikkia aineita keskenään, kuumenna, lisää kypsän pastan sekaan. Notkista lisäämällä hiukan kermaa jos on liian tönkköä. I Like !
Mittasuhteita en osaa sanoa, kaikkia olen aina vain laittanut sopivasti.Mutta tähän ei paljoa aineita tarvitse.
Lidlin sweet chili kastiketta
Maapähkinälevitettä
Creme Fraichea
Pastaa.
Sekoita n. 1 dl kaikkia aineita keskenään, kuumenna, lisää kypsän pastan sekaan. Notkista lisäämällä hiukan kermaa jos on liian tönkköä. I Like !
Panangcurry broilerista
HERKKU!
450g marinoimatonta broilerin filettä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
1 dl pähkinöitä
1 rkl öljyä
4 rkl punaista currytahnaa
1tlk (400ml) kookosmaitoa
1,5rkl kalakastiketta
1 limen mehu
2 tl limen kuoriraastetta (n. 2 limeä)
0,5 tl suolaa
tuoretta basilikaa tai thai basilikaa
Kuori ja hienonna sipuli ja puserra valkosipulin kynnet. Halkaise ja hienonna chili. Paahda pähkinät kuivassa pannussa. Laita pähkinät paahtamisen jälkeen sivuun odottamaan. Kuumenna öljy tilavassa kasarissa, kuullota sipulit, lisää chilit ja currytahna. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerit kahdessa erässä ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla,- ja raasteella, sekä ripauksella suolaa. Keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia että broilerit ovat kypsiä. Lisää lopuksi suikaloita basilika ja pähkinät. Koristele chilillä, basilikalla yms.
Alkuperäinen resepti löytyi sivulta: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/panangcurry-broilerista/
450g marinoimatonta broilerin filettä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
1 dl pähkinöitä
1 rkl öljyä
4 rkl punaista currytahnaa
1tlk (400ml) kookosmaitoa
1,5rkl kalakastiketta
1 limen mehu
2 tl limen kuoriraastetta (n. 2 limeä)
0,5 tl suolaa
tuoretta basilikaa tai thai basilikaa
Kuori ja hienonna sipuli ja puserra valkosipulin kynnet. Halkaise ja hienonna chili. Paahda pähkinät kuivassa pannussa. Laita pähkinät paahtamisen jälkeen sivuun odottamaan. Kuumenna öljy tilavassa kasarissa, kuullota sipulit, lisää chilit ja currytahna. Kaada joukkoon kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broilerit kahdessa erässä ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta kalakastikkeella, limetinmehulla,- ja raasteella, sekä ripauksella suolaa. Keitä hiljalleen vielä 5-10 minuuttia että broilerit ovat kypsiä. Lisää lopuksi suikaloita basilika ja pähkinät. Koristele chilillä, basilikalla yms.
Alkuperäinen resepti löytyi sivulta: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/panangcurry-broilerista/
Rapeat kanapyörykät vihreässä curryssa ja Thaimaalainen porkkanasalaatti
Mureketaikina:
400 g broilerinjauhelihaa
3 rkl Spice Up! Vihreä Currytahnaa
2 rkl Wok'n Roll Osterikastiketta
3 rkl paahdettua sipulia
3 rkl pähkinärouhetta
1 muna
½ dl Wok'n Roll Kookoskermaa
2 tl Spice Up! Sitruunaruohotahnaa
2 tl Spice Up! Chili-valkosipulikastiketta
Kastike:
2 ps Wok'n Roll Vihreä Thai currykastiketta
Koristeeksi
kookoskermaa
thaibasilikanlehtiä
chiliä
kuivattua sipulia tai suolapähkinöitä
Sekoita mureketaikinan ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä pullat joko paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kuumenna valmis vihreä thai currykastike, jos haluat enemmän kastiketta lisää joukkoon vettä. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja tarjoa nuudelin tai riisin kanssa. Koristele haluamillasi koristevaihtoehdoilla.
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen tarjoilua
400 g broilerinjauhelihaa
3 rkl Spice Up! Vihreä Currytahnaa
2 rkl Wok'n Roll Osterikastiketta
3 rkl paahdettua sipulia
3 rkl pähkinärouhetta
1 muna
½ dl Wok'n Roll Kookoskermaa
2 tl Spice Up! Sitruunaruohotahnaa
2 tl Spice Up! Chili-valkosipulikastiketta
Kastike:
2 ps Wok'n Roll Vihreä Thai currykastiketta
Koristeeksi
kookoskermaa
thaibasilikanlehtiä
chiliä
kuivattua sipulia tai suolapähkinöitä
Sekoita mureketaikinan ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä pullat joko paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kuumenna valmis vihreä thai currykastike, jos haluat enemmän kastiketta lisää joukkoon vettä. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja tarjoa nuudelin tai riisin kanssa. Koristele haluamillasi koristevaihtoehdoilla.
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen tarjoilua
Kookospannarit
3
munaa
1 tlk (4dl) kookosmaitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
1/2 dl voisulaa
TARJOILUUN
1 prk kookoshilloa (löytyy hillohyllystä nimellä Jam it!)
1 dl kookoshiutaleita
tuoretta siivutettua mangoa tai muita hedelmiä
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kookosmaito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne nesteen joukkoon. Lisää rasva. Anna taikinan turvota hetki. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista pieniä pannareita. Tarjoile kookoshillon, kookoshiutaleiden ja hedelmien kanssa.
1 tlk (4dl) kookosmaitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
1/2 dl voisulaa
TARJOILUUN
1 prk kookoshilloa (löytyy hillohyllystä nimellä Jam it!)
1 dl kookoshiutaleita
tuoretta siivutettua mangoa tai muita hedelmiä
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kookosmaito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne nesteen joukkoon. Lisää rasva. Anna taikinan turvota hetki. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista pieniä pannareita. Tarjoile kookoshillon, kookoshiutaleiden ja hedelmien kanssa.
Thaimaalaiset kanapullat ja pokpok! salaatti
Mä en kestääää, tää on niiiiin järisyttävän hyvääääää!!!! :)
Thaimaalaiset kanapullat
350 g kanajauhelihaa
1 dl kookoskermaa
3 rkl korppujauhoja
2 tl kalakastiketta
tuoretta, silputtua korianteria
1 tl jauhettau inkivääriä
ripaus chiliä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Korppujauhot sekoitetaan kookosmaitoon ja annetaan turvota hetki ja sekoitetaan sitten jauhelihan kanssa. Taikina maustetaan kalakastikkeella, korianterilla, inkiväärillä, chilillä, suolalla ja pippurilla. Taikinasta pyöritellään pieniä pullia, jotka paistetaan kypsiksi joko kuumasssa öljyssä paistinpannulla tai uunissa.
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen tarjoilua
Resepti löytyi osoitteesta: http://www.pienivispilakauppa.blogspot.fi/
Thaimaalaiset kanapullat
350 g kanajauhelihaa
1 dl kookoskermaa
3 rkl korppujauhoja
2 tl kalakastiketta
tuoretta, silputtua korianteria
1 tl jauhettau inkivääriä
ripaus chiliä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Korppujauhot sekoitetaan kookosmaitoon ja annetaan turvota hetki ja sekoitetaan sitten jauhelihan kanssa. Taikina maustetaan kalakastikkeella, korianterilla, inkiväärillä, chilillä, suolalla ja pippurilla. Taikinasta pyöritellään pieniä pullia, jotka paistetaan kypsiksi joko kuumasssa öljyssä paistinpannulla tai uunissa.
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen tarjoilua
Resepti löytyi osoitteesta: http://www.pienivispilakauppa.blogspot.fi/
Broileri- kukkakaaligratiini
300 g
parsakaalia
300 g kukkakaalia
400 g marinoimattomia broilerinsuikaleita
1 prk greme Bonjour cuissine sipulinmaku
2 dl kuohukermaa
voita
suolaa
currya
mustapippuria
Paista pannulla broilerinsuikaleet. Mausta. Laita kaalit ja broilerinsuikaleet vuokaan. Sekoita kerma ja greme ja kaada vuokaan kaalijen ja broilerin päälle. Tarkista maku. Juustoraastetta päälle ja uuniin 200 astetta noin 40 min. TOIMII!
Resepti löytyi --- > www.kotikokki.net/reseptit/nayta/85886/BROILERIGRATIINI/
300 g kukkakaalia
400 g marinoimattomia broilerinsuikaleita
1 prk greme Bonjour cuissine sipulinmaku
2 dl kuohukermaa
voita
suolaa
currya
mustapippuria
1-2 dl | juustoraastetta |
Paista pannulla broilerinsuikaleet. Mausta. Laita kaalit ja broilerinsuikaleet vuokaan. Sekoita kerma ja greme ja kaada vuokaan kaalijen ja broilerin päälle. Tarkista maku. Juustoraastetta päälle ja uuniin 200 astetta noin 40 min. TOIMII!
Resepti löytyi --- > www.kotikokki.net/reseptit/nayta/85886/BROILERIGRATIINI/
Burgundilaispata
Tämä ohje oli kotiliesi lehdestä, 2/2013
Ja hyvä resepti olikin, maku paranee vielä seuraavana päivänä, suosittelen!!!!!!
4 annosta
valmistusaika 2,5-3 h
600g naudan etuselkää tai sisä/ulkopaistia
voita ja öljyä
4 dl punaviiniä
noin 5 dl lihalientä
5 siivua pekonia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
3-4 laakerinlehteä
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
8-10 pikkusipulia
1 ruukku tuoretta rosmariinia
1 rasia (200g) tuoreita herkkusieniä
Suurustamiseen maizenaa(ruskea kastike)
1.Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista kalvot huolellisesti ja paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa. Siirrä lihat pataan/suureen uunivuokaan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Valuta punaviini ja lihaliemi lihojen päälle niin että ne juuri ja juuri peittyvät.
2. Pilko saksilla pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää pannulle. Kaada seos pataan ja lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, mausteet ja tuoreet rosmariininoksat. Sekoita pataa vielä kunnolla. Nosta pata 150 asteeseen uuniin hautumaan.
3. Kun pata on hautunut 1,5 tuntia, kuori pikkusipulit. Puhdista herkkusienet ja puolita suurimmat. Paahda sieniä kevyesti pannulla niin että hieman nestettä haihtuu. Lisää pannulle kuoritut ja 4 osaan leikatut sipulit. Siirrä ainekset pataan ja sekoita kunnolla.
4. Lisää maizenaa 6-10 ruokalusikallista sekoittaen. Laita takaisin uuniin vielä 0,5-1 tunniksi. Jos kastike ei ole mielestäsi tarpeeksi sameaa, lisää maizenaa ja anna kuplia taas hetki uunissa.
Bon appetit
Ja hyvä resepti olikin, maku paranee vielä seuraavana päivänä, suosittelen!!!!!!
4 annosta
valmistusaika 2,5-3 h
600g naudan etuselkää tai sisä/ulkopaistia
voita ja öljyä
4 dl punaviiniä
noin 5 dl lihalientä
5 siivua pekonia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
3-4 laakerinlehteä
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
8-10 pikkusipulia
1 ruukku tuoretta rosmariinia
1 rasia (200g) tuoreita herkkusieniä
Suurustamiseen maizenaa(ruskea kastike)
1.Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista kalvot huolellisesti ja paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa. Siirrä lihat pataan/suureen uunivuokaan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Valuta punaviini ja lihaliemi lihojen päälle niin että ne juuri ja juuri peittyvät.
2. Pilko saksilla pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää pannulle. Kaada seos pataan ja lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, mausteet ja tuoreet rosmariininoksat. Sekoita pataa vielä kunnolla. Nosta pata 150 asteeseen uuniin hautumaan.
3. Kun pata on hautunut 1,5 tuntia, kuori pikkusipulit. Puhdista herkkusienet ja puolita suurimmat. Paahda sieniä kevyesti pannulla niin että hieman nestettä haihtuu. Lisää pannulle kuoritut ja 4 osaan leikatut sipulit. Siirrä ainekset pataan ja sekoita kunnolla.
4. Lisää maizenaa 6-10 ruokalusikallista sekoittaen. Laita takaisin uuniin vielä 0,5-1 tunniksi. Jos kastike ei ole mielestäsi tarpeeksi sameaa, lisää maizenaa ja anna kuplia taas hetki uunissa.
Bon appetit
Broileristroganoff
Jorgen marinoidut tomaatit
4 tomaattia
3 valkosipulia
3rkl omenaviinietikkaa
Suolaa
Oliiviöljyä
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään öljy, etikka, suola ja puserrettu valkosipuli. Sekoita seos tomaattien kanssa. Anna marinoitua muutama tunti. Loistava lisuke mihin tahansa ruokaan. Erityisesti munakkaan kanssa.
3 valkosipulia
3rkl omenaviinietikkaa
Suolaa
Oliiviöljyä
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään öljy, etikka, suola ja puserrettu valkosipuli. Sekoita seos tomaattien kanssa. Anna marinoitua muutama tunti. Loistava lisuke mihin tahansa ruokaan. Erityisesti munakkaan kanssa.
Thaimaalainen lihapullacurry muusilla
Lihapullat | |
1 rs (400 g) | Pirkka porsaan jauhelihaa |
2 rkl | Pirkka vihreää currytahnaa |
1 rkl | kalakastiketta |
1 tl | Pirkka inkivääritahnaa |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
Paistamiseen | |
öljyä | |
Kastike | |
2 (200 g) | porkkanaa |
1 iso (150 g) | sipuli |
1 (200 g) | paprika |
1-2 | Pirkka mietoa punaista chiliä |
1 rkl | öljyä |
1/2 ps (à 300 g) | Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste) |
3 rkl | Pirkka vihreää currytahnaa |
1 tl | Pirkka inkivääritahnaa |
1 tlk (400 ml) | Pirkka kookosmaitoa |
1 dl | vettä |
1 rkl | kalakastiketta |
1 rkl | limetinmehua |
3/4 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
Vaihe 1
Sekoita
lihapullien ainekset keskenään. Muotoile massasta pieniä lihapullia.
Kuumenna paistokasari ja paista lihapullat tilkassa rasvaa, kunnes ne
ovat saaneet kauttaaltaan kauniin paistopinnan ja ovat lähes kypsiä.
Siirrä lautaselle.
Vaihe 2
Kuori
porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipuli
ohuiksi lohkoiksi. Paloittele paprika. Hienonna chili, josta siemenet on
poistettu.
Vaihe 3
Kuullota porkkanat, sipulit, paprikat ja chili öljyssä. Lisää pavut sekä curry- ja inkivääritahna. Sekoittele hetki.
Vaihe 4
Kaada
kasariin kookosmaito, vesi, kalakastike ja limetinmehu. Kuumenna
kiehuvaksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen. Anna kiehua miedolla
lämmöllä kannen alla noin 4 minuuttia. Ripottele valmiin lihapullacurryn
pinnalle korianteri. Pulled Pork
Keskinopea Pulled pork
1 kpl (n. 900 g) kasleria
n.500 g luutonta tai n. 700g luullista porsaan lapaa
1 rkl suolaa
Maustekastike:
1dl tummaa siirappia
1dl fariinisokeria
1dl riisiviinietikkaa
1dl vähäsuolaista soijakastiketta
1rkl sambal oelek –chilitahnaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ dl ketsuppia
½ dl väkevää sinappia
Hiero suola lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa n. 4h tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.
Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.
Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
1 kpl (n. 900 g) kasleria
n.500 g luutonta tai n. 700g luullista porsaan lapaa
1 rkl suolaa
Maustekastike:
1dl tummaa siirappia
1dl fariinisokeria
1dl riisiviinietikkaa
1dl vähäsuolaista soijakastiketta
1rkl sambal oelek –chilitahnaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ dl ketsuppia
½ dl väkevää sinappia
Hiero suola lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa n. 4h tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.
Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.
Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
torstai 23. tammikuuta 2014
Banoffee-torttu
Jos et ole koskaan kuullutkaan tästä kakusta, pahoittelen, olet jäänyt paljosta paitsi. Nyt kun olet siitä tietoinen, suosittelen nopeasti tätä tekemään. Tähän voisi sopia viimeisen kakkupalan kohdalla tutut laulun sanat; sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta. Hehhheh :D
1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. (Itselläni on kyllä ollut vesi niin kuumalla että purkki on kunnolla pomppinut sielä)
4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Tämän alemman kuvan banoffee kakusta jätin päältä kaakaojauheen pois, laitoin tilalle paahdettua valkosuklaata.
Valkosuklaan paahdat näin; Tarvitset 1 levyn Pandan valkosuklaata. Lämmitä uuni 160-asteiseksi.Kun uuni on kuumentunut, aseta valkosuklaalevy uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda maitokahvin väriseksi. Anna jäähtyä. Pilko ja rouhi kuten haluat.
Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. (Itselläni on kyllä ollut vesi niin kuumalla että purkki on kunnolla pomppinut sielä)
4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Tämän alemman kuvan banoffee kakusta jätin päältä kaakaojauheen pois, laitoin tilalle paahdettua valkosuklaata.
Valkosuklaan paahdat näin; Tarvitset 1 levyn Pandan valkosuklaata. Lämmitä uuni 160-asteiseksi.Kun uuni on kuumentunut, aseta valkosuklaalevy uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda maitokahvin väriseksi. Anna jäähtyä. Pilko ja rouhi kuten haluat.
Pekonikulho
Yes I Can! Eikä sitä ollut edes vaikea tehdä. Erilainen, pekonista tehty salaattikulho kesäpöytään :)
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Päällystä uuninkestävä kattila/vuoka yms. foliopaperilla ja asettele pekoni kulhoksi haluamallasi tavalla. Uuniin muistaakseni 10 minuutiksi, kunnes näyttää sopivan rapsakalta. Kun otat uunista ois, anna jäähtyä hetki, ja irrota varovasti kulhosta. Täytä haluamallasi tavalla. Ja säästyt tiskiltä ;) Voit tehdä myös pienimmistä astioista ruokakulhoja.
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Päällystä uuninkestävä kattila/vuoka yms. foliopaperilla ja asettele pekoni kulhoksi haluamallasi tavalla. Uuniin muistaakseni 10 minuutiksi, kunnes näyttää sopivan rapsakalta. Kun otat uunista ois, anna jäähtyä hetki, ja irrota varovasti kulhosta. Täytä haluamallasi tavalla. Ja säästyt tiskiltä ;) Voit tehdä myös pienimmistä astioista ruokakulhoja.
Sitruunakiisseli
Bongasin tämän reseptin Facebookissa FB kokit ryhmässä. Ihanan raikas kiisseli.
1l vettä
2½dl sokeria
2 munaa
4-5rkl perunajauhoja
kahden sitruunan raastettu kuori
kahden sitruunan mehu
Kaikki aineet sitruunamehua lukuunottamatta sekoitetaan. Kuumennetaan kiehumispisteeseen. Pari kertaa saa pulpahtaa, muttei kiehua! Jäähdytetään ja lisätään sitruunamehu. Tarjoillaan kermavaahdon kera.
1l vettä
2½dl sokeria
2 munaa
4-5rkl perunajauhoja
kahden sitruunan raastettu kuori
kahden sitruunan mehu
Kaikki aineet sitruunamehua lukuunottamatta sekoitetaan. Kuumennetaan kiehumispisteeseen. Pari kertaa saa pulpahtaa, muttei kiehua! Jäähdytetään ja lisätään sitruunamehu. Tarjoillaan kermavaahdon kera.
2 juuston pastasalaatti
250 g perhospastaa, penneä, yms...
1 kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punttia basilikaa
1 punttia persiljaa
70 g rucolaa
175g emmental mustaleima juustoa
175g Juustoportin viinitarhurin juustoa
ripaus suolaa
kunnon rouhaisu mustapippuria
4 rkl punaviinietikkaa
6 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
Keitä pasta kypsäksi ja jäähdytä se huolellisesti. Pilko kurkku ja tomaatti kuutioiksi (poista kirsikkatomaateista turhat siemenet, ettei salaatti vetisty) ja lisää pastan joukkoon.Pilko aurinkokuivatut tomaatit, kuutioi myös juustot ja lisää ne salaattiin.
Sekoita keskenään aurinkokuivattujen tomaattien öljy, etikka, yrtit sekä mausteet. Sekoita salaatin joukkoon.
Anna tekeytyä ennen tarjoilua vähintään puoli tuntia ja sekoita mukaan juuri ennen tarjoilua revityt rucolanlehdet.
1 kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punttia basilikaa
1 punttia persiljaa
70 g rucolaa
175g emmental mustaleima juustoa
175g Juustoportin viinitarhurin juustoa
ripaus suolaa
kunnon rouhaisu mustapippuria
4 rkl punaviinietikkaa
6 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
Keitä pasta kypsäksi ja jäähdytä se huolellisesti. Pilko kurkku ja tomaatti kuutioiksi (poista kirsikkatomaateista turhat siemenet, ettei salaatti vetisty) ja lisää pastan joukkoon.Pilko aurinkokuivatut tomaatit, kuutioi myös juustot ja lisää ne salaattiin.
Sekoita keskenään aurinkokuivattujen tomaattien öljy, etikka, yrtit sekä mausteet. Sekoita salaatin joukkoon.
Anna tekeytyä ennen tarjoilua vähintään puoli tuntia ja sekoita mukaan juuri ennen tarjoilua revityt rucolanlehdet.
Ham Macaroni and Cheese.
Kevyttä rasvakerrosta kylmään talvipäivään.
Keitä makaronit napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipuli voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta. Sekoita joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoittaen pari minuuttia.
Lisää kastikkeeseen kinkkukuutiot, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraasteet. Paista makaronigratiinia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele kinkku-makaronigratiini ennen tarjoilua oreganolla.
Keitä makaronit napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi.
Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipuli voissa. Sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta. Sekoita joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoittaen pari minuuttia.
Lisää kastikkeeseen kinkkukuutiot, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraasteet. Paista makaronigratiinia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele kinkku-makaronigratiini ennen tarjoilua oreganolla.
5dl makaronia | ||||
1 sipuli | ||||
200g saunapalvikinkkua | ||||
50g voita | ||||
0,5 dl vehnäjauhoja | ||||
6 dl kevytmaitoa | ||||
150g cheddarjuustoa | ||||
1/2 dl tuoretta oreganoa | ||||
1/2 tl suolaa | ||||
1/2 tl mustapippuria | ||||
Pinnalle: | ||||
50gparmesaanijuustoa, 50g cheddarjuusto |
Muumilimsa kakku
Tässä kakussa ei oikeastaan se limsa niin paljoa maistu, mutta söpö se on ,eikö vain ;D
Pohja:
80g voita
160g keksiä
Täyte:
1 prk kermaa
200 g sitruunarahkaa
Sitruunan mehua
Sokeroitua kirsikkoja, tai mistä tykkää
4 liivatetta
Kiille:
2,5 dl muumilimsaa
3 liivatetta
Keksit murskataan ja sekoitetaan pehmeän voin kanssa sekaisin. Painele seos irtopohjavuokaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sitruunan mehu, kirsikat, ja liotetut liivatteet. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Tee lopuksi kiille. Sulata lionneet liivatteet pienessä vesimäärässä ja sekoita limsan joukkoon. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä kolmisen tuntia.
Pohja:
80g voita
160g keksiä
Täyte:
1 prk kermaa
200 g sitruunarahkaa
Sitruunan mehua
Sokeroitua kirsikkoja, tai mistä tykkää
4 liivatetta
Kiille:
2,5 dl muumilimsaa
3 liivatetta
Keksit murskataan ja sekoitetaan pehmeän voin kanssa sekaisin. Painele seos irtopohjavuokaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sitruunan mehu, kirsikat, ja liotetut liivatteet. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Tee lopuksi kiille. Sulata lionneet liivatteet pienessä vesimäärässä ja sekoita limsan joukkoon. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä kolmisen tuntia.
Tom yum kung keitto
Tästä keitosta ei puutu makua, aivan loistavaa!
Ainekset:
60 g tuoretta inkivääriä
4kpl sitruunaruohoa
1 ½ l vettä
2 isoa punaista chiliä
500 g luumutomaatteja
2 nippua kesä/kevätsipulia
600 g broilerinfileetä
1 l kookosmaitoa
1 dl kalakastiketta
2 dl osterikastiketta
8 kaffir-limen lehteä
4 limen mehu
2 ruukkua tuoretta korianteria
Ainekset:
60 g tuoretta inkivääriä
4kpl sitruunaruohoa
1 ½ l vettä
2 isoa punaista chiliä
500 g luumutomaatteja
2 nippua kesä/kevätsipulia
600 g broilerinfileetä
1 l kookosmaitoa
1 dl kalakastiketta
2 dl osterikastiketta
8 kaffir-limen lehteä
4 limen mehu
2 ruukkua tuoretta korianteria
Kuori ja leikkaa tuore inkivääri pieniksi kuutioiksi, puolita chilit, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Riko sitruunaruohon varret rikki veitsen lappeella.
Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää inkivääri, chilit ja sitruunaruoho.
Keittele pari minuuttia.
Pilko tomaatit neljään osaan ja siivuta sipulit (myös vihreät osat) ja lisää ne kattilaan.
Leikkaa broilerifileet ohuiksi (2–3 mm:n) suikaleiksi.
Kun kattilan seos kiehuu, lisää sekaan broilerisuikaleet, kookosmaito, kalakastike, osterikastike, kaffirlimetinlehdet ja limen mehu. Anna kiehua n.20-25 minuuttia . Lisää lopuksi silputtu korianteri.
Herkkuresepti löytyi sivulta: http://www.makuja.fi/reseptit/tom-yum-kung-thaikeitto/
Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää inkivääri, chilit ja sitruunaruoho.
Keittele pari minuuttia.
Pilko tomaatit neljään osaan ja siivuta sipulit (myös vihreät osat) ja lisää ne kattilaan.
Leikkaa broilerifileet ohuiksi (2–3 mm:n) suikaleiksi.
Kun kattilan seos kiehuu, lisää sekaan broilerisuikaleet, kookosmaito, kalakastike, osterikastike, kaffirlimetinlehdet ja limen mehu. Anna kiehua n.20-25 minuuttia . Lisää lopuksi silputtu korianteri.
Herkkuresepti löytyi sivulta: http://www.makuja.fi/reseptit/tom-yum-kung-thaikeitto/
New York blueberry cheesecake
Onnistuin ekalla kerralla. Tätä pitää koittaa toistekkin. Saat takuuvarmasti hymyn suupieliin :)
Lisää kuvateksti |
300g divestive keksejä
150g voita
Juustokakkuseos:
600g Philadelphia tuorejuustoa
2,5 dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 luomukanamunaa
1 dl kuohukermaa
200g hyvänlaatuista valkosuklaata
1,5 dl tuoreita mustikoita (tai pakastettuja)
1 .Kuumenna uuni 175 asteeseen,
2. Murskaa keksit hienoksi yleiskoneella tai laita keksit kahden pakastuspussin sisälle, ja murskaa ne sielä ja sekoita mukaan sulatettu voi
3. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
4. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä 10 minuuttia, Jäähdytä.
5. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi kulhoon.
6. Sekoita joukkoon, sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
7. Lisää juustoseokseen 1 kanamuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
8. Taita suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa (teräs tai muovikulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä) Lisää sula suklaa juustoseokseen.
9. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirota päälle mustikat (jäiset mustikat)
10. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n.40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu liikaa.
11. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30. minuutiksi.
SYÖMÄÄN!!!
Västerbottensost -liharullat
Tämä resepti oli muistaakseni jossain Maku lehdessä, oli reseptikilpailun voittaja. Eikä suotta. Oluen korvasin itse kermalla, mutta pitää koittaa sitäkin jossain vaiheessa. Jauhelihatäytettä oli kuitenkin tässä niin runsaasti, että jäi värkkiä lihapullienkin tekoon vielä.
400g porsaan jauhelihaa
165g Västerbottensost-juustoa
nippu tuoretta persiljaa
hienoa merisuolaa
chiliä jauhettuna
reilusti mustapippuria myllystä
4 kpl hirven tai naudan ulkofileepihviä
4rkl Dijon sinappia
paistamiseen voita ja öljyä
2-3 rkl riistafondia
3dl vettä
1 tölkki (33cl) tummaa olutta
4 valkosipulin kynttä
maizena suurustetta
Sekoita jauhelihaan raastettu juusto ja silputtu persilja. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla.
Nuiji pihvit ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pintaan Dijon sinappia. Taputtele jauhelihaa tasaisesti lihan päälle, kierrä rullalle ja sido paistinarulla tai coctailtikuilla.
Ruskista rullat voi-öljy seoksella pannulla kauniin ruskeiksi. Laita rullat hetkeksi sivuun lautaselle.
Lisää pannulle kuoritut, siivutetut valkosipulinkynnet ja paista hetki. Lisää fondi, kerma/vesi/olut ja kuumenna. Lisää maizenaa sen verran kuin haluat kastikkeen paksuudeksi. Lisää liharullat joukkoon.
Anna muhia miedolla lämmöllä kannella peitettynä n. 20-25 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti laittaa lihan ja kastikkeen uunivuokaan ja paistaa n.175 asteessa 40-50 minuuttia.
Tarjoa paahdettujen uunijuuresten, timjamisten lohkoperunoiden tai vaikka perunamuusin kera. Tämä resepti TOIMII!
400g porsaan jauhelihaa
165g Västerbottensost-juustoa
nippu tuoretta persiljaa
hienoa merisuolaa
chiliä jauhettuna
reilusti mustapippuria myllystä
4 kpl hirven tai naudan ulkofileepihviä
4rkl Dijon sinappia
paistamiseen voita ja öljyä
2-3 rkl riistafondia
3dl vettä
1 tölkki (33cl) tummaa olutta
4 valkosipulin kynttä
maizena suurustetta
Sekoita jauhelihaan raastettu juusto ja silputtu persilja. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla.
Nuiji pihvit ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pintaan Dijon sinappia. Taputtele jauhelihaa tasaisesti lihan päälle, kierrä rullalle ja sido paistinarulla tai coctailtikuilla.
Ruskista rullat voi-öljy seoksella pannulla kauniin ruskeiksi. Laita rullat hetkeksi sivuun lautaselle.
Lisää pannulle kuoritut, siivutetut valkosipulinkynnet ja paista hetki. Lisää fondi, kerma/vesi/olut ja kuumenna. Lisää maizenaa sen verran kuin haluat kastikkeen paksuudeksi. Lisää liharullat joukkoon.
Anna muhia miedolla lämmöllä kannella peitettynä n. 20-25 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti laittaa lihan ja kastikkeen uunivuokaan ja paistaa n.175 asteessa 40-50 minuuttia.
Tarjoa paahdettujen uunijuuresten, timjamisten lohkoperunoiden tai vaikka perunamuusin kera. Tämä resepti TOIMII!
Jauhelihakeitto thai-mausteilla
Lämmittää mukavasti kylmillä pakkaspäivillä. Ohje löytyi http://www.finefoods.fi/reseptit/jauhelihakeitto-thai-mausteilla/
Avokadopasta
Knock-knock-knockin' on heaven's door
....Uuuuh, niiin hyvää. Suosittelen lämpimästi kaikille <3
3-4 valkosipulinkynsiä
1 chili (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
merisuolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Resepti kulinaariseen makunautintoon löytyi: http://yle.fi/uutiset/avokadopasta_-_niin_hyvaa_etta_melkein_itkuun_purskahtaa/6359724
3-4 valkosipulinkynsiä
1 chili (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
merisuolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Resepti kulinaariseen makunautintoon löytyi: http://yle.fi/uutiset/avokadopasta_-_niin_hyvaa_etta_melkein_itkuun_purskahtaa/6359724
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)