lauantai 16. tammikuuta 2016

Home made pringles & salsa aqua gate

Pringlesit

4 dl vettä
3 dl perunahiutaleita (muusiaines)
2 dl perunajauhoja
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Laita seos 2 leivinpaperin väliin ja kauli/painele noin 2-3 mm paksuksi ja mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi.

Paista 175 asteessa uunissa kunnes pinta on ruskistunut. Taita kypsästä perunalevystä sopivan kokoisia paloja. Tarjoa salsan tai mieleisesi dipin kanssa.


Salsa Aguacate

1 avokado
1 limen mehu
0,5 dl vettä
1 dl korianterin lehtiä
2 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
4 jalapeno rengasta (purkista)
ripaus suolaa

Kuori avokado ja poista kivi. Pilko sipuli, valkosipuli ja jalapenot karkeasti. Surauta kaikki ainekset avokadon kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoamista.



Ayam penyet

8 broilerin reisipalaa
1,5 rkl korianterinsiemeniä
1,5 rkl kuminansiemeniä
4 vartta sitruunaruohoa
1 iso punasipuli
8 valkosipulinkynttä
2 rkl kurkumaa
40g tuoretta inkivääriä
1 L vettä
6 laakerinlehteä
4 rkl sokeria
2 rkl suolaa
3 dl kookosmaitoa
2 tl valkopippuria

Frittitaikina

3 dl riisijauhoja
2,5 dl broilerin keitinlientä
1 tl suolaa
2 valkuaista

Sambal chilikastiketta

Nuiji reisipaloja vähän litteämmiksi lihanuijalla tai kaulimella.

Paahda korianterinsiemeniä ja kuminansiemeniä pannulla. Murskaa sitruunaruoho. Kuori sipuli ja pane tehosekoittimeen valkosipulin, kurkuman ja inkiväärin kanssa. Aja tahnaksi.

Kuumenna kattilassa litra vettä ja lisää maustetahna sekaan. Lisää paahdetut korianterin- ja kuminansiemenet, sitruunaruoho, laakerinlehdet, sokeri, suola, kookosmaito ja valkopippuri. Lisää reisipalat, peitä kannella ja keitä 15 minuuttia.

Poista kana liemestä ja siivilöi liemi. Nosta siivilöidyt mausteet keitettyjen broileripalojen päälle marinadiksi. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita kulhossa riisijauhot ja 2,5 dl broilerin keitinlientä. Mausta suolalla ja lisää valkuaiset, sekoita.            
Kasta broilerinpalat taikinassa ja uppopaista palat 170 asteessa öljyssä rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Paista lopuksi taikinasta kuumanna öljyssä rapeita kakkuja broilerin seuraksi. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.





Pitaleipä intialaiseen tapaan jogurttikastikkeella

Pihvit

500 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli raastettuna
2 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl mietoa cyrryjauhetta
ripaus jauhettua cayannepippuria
1 tl suolaa
Voita/öljyä paistamiseen
Päälle 1 limen tai sitruunan mehua
4 kpl pitaleipiä
Salaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, punasipulia


Kuori ja raasta molemmat sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
Sekoita kaikki isossa kulhossa hyvin ja muotoile 4 pihviä. Itse käytin yleiskonetta jollain pihvistä tulee kiinteämpi.
Paista pihvit paistinpannulla tilkassa öljyä/voita molemmin puolin, kunnes ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Tai ota vain pannulla paistoväri ja laita uuniin 175 asteeseen n.30 minuutiksi
Purista limen tai sitruunan mehua pihvien päälle.

Jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia
nippu tuoretta minttua ja korianteria
2 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kuori ja murskaa valkosipuli. Hienonna minttu ja korianteri.
Sekoita kaikki keskenään ja anna makuistua hetken jääkaapissa.