400 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
suolaa, rouhittua mustapippuria, jauhettua cayannepippuria
1 pss makaroniaöljyä paistamiseen
munamaito:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
pussillinen emmental juustoraastetta
Laita makaronit keittymään runsaaseen veteen kattilaan 8 minuutiksi tai pussin ohjeen mukaan. Kuullota pienittyjä valkosipuleita ja sipulia keskilämmöllä pannulla. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Ruskista kunnolla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja cayannepippurilla.
Kaada makaronit lävikköön ja laita takaisin kattilaan. Voit lisätä tilkan öljyä etteivät makaronit tartu toisiinsa. Sekoita munamaito. Lisää kypsä jauheliha ja munamaito makaronien joukkoon ja sekoita.
Kaada makaronilaatikko leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle juustoraasta. Paista 225 asteessa uunivastuksen alla noin 15-25 minuuttia uunista riippuen. Paistoin omaani lähemmäs 20 minuuttia ja kuori oli sopivan rapsakka; ei kuitenkaan liian kova.
Alkuperäinen, yksinkertaisuudessaan loistava resepti löytyi sivulta: http://liemessa.blogspot.fi/2016/01/uunipeltimakaronilaatikko.html