keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Makaroninkuorilaatikko

Parasta makaronilaatikossa on se kuorikerros. Tässä on pelkästään sitä. Helppo tehdä koko pellillinen. Vähän kasvista (reilusti ketsuppia) päälle ja ääntä kohti. N-a-m.


400 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli

suolaa, rouhittua mustapippuria, jauhettua cayannepippuria
1 pss makaronia
öljyä paistamiseen

munamaito:


5 dl maitoa
2 kananmunaa

pussillinen emmental juustoraastetta

Laita makaronit keittymään runsaaseen veteen kattilaan 8 minuutiksi tai pussin ohjeen mukaan. Kuullota pienittyjä valkosipuleita ja sipulia keskilämmöllä pannulla. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Ruskista kunnolla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja cayannepippurilla.

Kaada makaronit lävikköön ja laita takaisin kattilaan. Voit lisätä tilkan öljyä etteivät makaronit tartu toisiinsa. Sekoita munamaito. Lisää kypsä jauheliha ja munamaito makaronien joukkoon ja sekoita.
Kaada makaronilaatikko leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle juustoraasta. Paista 225 asteessa uunivastuksen alla noin 15-25 minuuttia uunista riippuen. Paistoin omaani lähemmäs 20 minuuttia ja kuori oli sopivan rapsakka; ei kuitenkaan liian kova.




Alkuperäinen, yksinkertaisuudessaan loistava resepti löytyi sivulta: http://liemessa.blogspot.fi/2016/01/uunipeltimakaronilaatikko.html