sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Broileria sitruunaruohovartaassa, riisiä ja mausteista cashewpähkinäcurrya

 Broileria sitruunaruohovartaassa

4 sitruunaruohon vartta
600g broilerin jauhelihaa
1 valkuainen
1 porkkana hienoksi raastettuna
1 punainen chili (siemenet poistettuna)
2 valkosipulin kynttä
1 kesä/kevätsipuli
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
korianteria ja limenviipaleita koristeeksi

Jauha tehosekoittimessä pieniksi pilkottu porkkana, chili, sipulit, korianteri, hyppysellinen pippuria ja suolaa,  ja loraus oliiviöljyä tasaiseksi tahnaksi. Sekoita jauhelihan kanssa tasaiseksi massaksi. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Leikkaa sitruunaruohot puoliksi. Nuiji veitsen tylsällä puolella niitä hiukan että aukenevat.

Laita pieni loraus oliiviöljyä taikinaan. Jaa jauhelihamassa 8 yhtä suureen annokseen ja muotoile käsilläsi kepakko sitruunaruohon ympärille.

Paista uunissa 175 asteessa n. 40-50 minuuttia. Koristele korianterinoksilla ja limeviipaleilla.


Mausteinen cashewpähkinäcurry 

250g suolaamattomia cashewpähkinöitä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
loraus rypsi/rapsi/oliiviöljyä
0,5 tl kardemumman siemeniä
1 sipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulia ohueksi viipaloituna
1 punainen chili (siemenet poistettuna ja ohueksi viipaloituna)
1 kanelitanko
0,5 tl kurkumaa
4 rkl kookoskermaa
3 dl kasvislientä
5 kuivattua kaffirlimetinlehteä murennettuna
korianterinlehtiä koristeluun
riisiä
 
Pane cashewpähkinät kulhoon, kaada päälle kylmää vettä niin että ne peittyvät ja anna liota yön yli. Valuta huolellisesti seuraavana päivänä. Murskaa korianteri, juustokumina ja kardemumma mortelissa.

Lämmitä loraus öljyä isossa paistinpannussa. Pane pannuun sipuli ja valkosipuli ja paista käännellen 2-3 minuuttia niin, että ne pehmenevät, mutta eivät ruskistu. Lisää chili, murskatut mausteet, kanelitanko ja kurkuma ja paista käännellen vielä 1 minuutti.

Lisää kookoskerma ja kasvisliemi paistinpannuun. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää sitten cashewpähkinät ja kaffirlimen lehdet.

Pane kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa ja korianterinlehdillä koristettuna.





 

Mango-limesorbetti

Neljälle

115g sokeria
1,5 dl vettä
3 limen raastettua kuorta
2 rkl kookoskermaa
2 isoa kypsää mangoa
1,5 dl limemehua (n.5 limen mehu)
paahdettuja kookospähkinän lastuja koristeeksi

Pane sokeri, vesi ja limenkuoret katilaan ja lämmitä varovasti ja koko ajan hämmentäen kunnes sokeri on liuennut. Keitä kovalla lämmöllä kokoon 2 minuuttia, nosta sitten kattila liedeltä ja siivilöi seos kuumuutta kestävään kulhoon.Sekoita joukkoon kookoskerma ja anna jäähtyä.

Puolita mangot, poista kivet ja kuori ohuesti. Pilko hedelmäliha paloiksi ja laita tehosekoittimeen limemehun kanssa. Jauha sileäksi.

Kaada sose sokeriliemen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada isoon pakasterasiaan ja jäädytä pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota pakastimesta huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua ja annostele kulhoihin. Ripottele päälle paahdettua kookosta.




Gluteenittomat Pretzelit

Jep. Hyvää!

12 rkl  suolatonta voita
120g (2pss) Gluteenittomia Salinis suolarinkeleitä
3,5 dl tomusokeria
3 dl maapähkinävoita
200g maitosuklaata

Sulata voi. Murskaa suolarinkelit pieneksi murskaksi käsin tai yleiskoneella. Lisää suolarinkelimurskaan sulatettu voi, tomusokeri ja 2,5 dl maapähkinävoita. Sekoita tasaiseksi mössöksi ja laita leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan tasaiseksi levyksi.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi mikronkestävään astiaan, lisää  loput maapähkinävoista. Sulata mikrossa täydellä teholla 0,5-1 minuuttia välillä sekoittaen.

Levitä sulanut täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa paloiksi ja nauti!

Resepti sivulta: http://www.crazyforcrust.com/2014/09/peanut-butter-pretzel-bars/