Pakastimen tyhjäystä, mustaherukoista syntyi loistava, kuohkea vispipuuro.
8 dl vettä
5 dl mustaherukoita
1,5 dl mannasuurimoita
2 dl sokeria
ripaus suolaa
Kiehauta vesi ja puolukat. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen
kymmenisen minuuttia. Lisää sokeri ja suola. Anna jäähtyä hetki ja
aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella
kuohkeaksi.
Resepti osoitteesta: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001005287.html
lauantai 12. maaliskuuta 2016
tiistai 8. maaliskuuta 2016
Leipäjuusto sähköuunissa
Leipäjuuston valmistaminen on hyvin helppoa ja tarvitset siihen vain vähän aineita. Kannattaa kokeilla.
1. Mittaa
maito ja suola isoon kattilaan. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (n. 36
astetta). Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustonjuoksutin.
Peitä kattila kannella ja anna juustomassan tekeytyä lämpimässä paikassa
20–30 minuuttia.
2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.
3. 10 minuutin jälkeen hera on irrottunut juustomassasta
4. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle.
6. Yön yli ollut massa
7. Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
8. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.
9. Malta jäähdyttää
Ainekset
4 l
täysmaitoa
1 rkl
suolaa
1 rkl
juustonjuoksutinta
2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.
3. 10 minuutin jälkeen hera on irrottunut juustomassasta
4. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle.
5. Siirrä juusto jääkaappiin valumaan yön yli. Kulho kerää valuvan heran.
7. Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
8. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.
9. Malta jäähdyttää
Resepti osoitteesta: http://www.soppa365.fi/resepti/29087/leipaejuusto-saehkoeuunissa/
maanantai 7. maaliskuuta 2016
Valkosipuli-Rosmariini suolakeksit
3dl mantelijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,25tl suolaa
1-2rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (vain lehdet)
1rkl kirkastettua voita tai kookosöljyä
1 muna
1rkl sitruunamehua
pinnalle sormisuolaa
1tl valkosipulijauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,25tl suolaa
1-2rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (vain lehdet)
1rkl kirkastettua voita tai kookosöljyä
1 muna
1rkl sitruunamehua
pinnalle sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, muna ja sitruunamehu.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä parin millin paksuiseksi levyksi ja ripottele pintaan sormisuolaa maun mukaan. (sai laittaa aika reippaasti, itse laitoin chilillä maustettua)
Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista uunissa 175C noin 12-15minuuttia. Anna levyn jäähtyä täysin ja taittele levy paloiksi.
Resepti löytyi sivulta: http://antipastaa.blogspot.fi/2015/10/valkosipuli-rosmariini-suolakeksit.html
sunnuntai 6. maaliskuuta 2016
Moskovanpata
1 kg Naudan Paistia
240g Smetanaa
170g Aurajuustoa
5 dl Lihalientä
3 Sipulia
2 Valkosipulin kynttä
3 Suolakurkkua
2 rkl Hunajaa
2 Laakerinlehteä
3 rkl Vehnäjauhoja
2 tl rouhittua Mustapippuria
1-2 tl jauhettua cayannepippuria
Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio
.
Suikaloi sipulit ja pilko valkosipulin kynnet. Kuutioi suolakurkut.
Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla muutama minuutti. Heitä suolakurkut, cayannepippuri ja mustapippuri mukaan.
Kuutioi paisti. Ruskista pannulla voi-öljy seoksessa.
Lisää pataan ruskistettujen lihojen kaveriksi vehnäjauhot, hunaja, lihaliemi ja pannusta sipulit sekä suolakurkut. Sekoita. Lisää smetana, laakerinlehdet ja murusta Aurajuusto mukaan. Sekoita taas.
Laita uunipataan kansi päälle ja kypsennä 200°c uunissa tunti. Sekoita pataa ja laske lämpö 150°c. Kypsennä vielä toinen tunti tai niin kauan kuin liha on mureaa.
Suolaa ei erikseen tarvitse lisäillä.
Alkuperäinen resepti sivulta: http://voitajasuolaa.blogspot.fi/2016/02/moskovan-pata.html
240g Smetanaa
170g Aurajuustoa
5 dl Lihalientä
3 Sipulia
2 Valkosipulin kynttä
3 Suolakurkkua
2 rkl Hunajaa
2 Laakerinlehteä
3 rkl Vehnäjauhoja
2 tl rouhittua Mustapippuria
1-2 tl jauhettua cayannepippuria
Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio
.
Suikaloi sipulit ja pilko valkosipulin kynnet. Kuutioi suolakurkut.
Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla muutama minuutti. Heitä suolakurkut, cayannepippuri ja mustapippuri mukaan.
Kuutioi paisti. Ruskista pannulla voi-öljy seoksessa.
Lisää pataan ruskistettujen lihojen kaveriksi vehnäjauhot, hunaja, lihaliemi ja pannusta sipulit sekä suolakurkut. Sekoita. Lisää smetana, laakerinlehdet ja murusta Aurajuusto mukaan. Sekoita taas.
Laita uunipataan kansi päälle ja kypsennä 200°c uunissa tunti. Sekoita pataa ja laske lämpö 150°c. Kypsennä vielä toinen tunti tai niin kauan kuin liha on mureaa.
Suolaa ei erikseen tarvitse lisäillä.
Alkuperäinen resepti sivulta: http://voitajasuolaa.blogspot.fi/2016/02/moskovan-pata.html
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)