lauantai 12. maaliskuuta 2016

Mustaherukkavispipuuro

Pakastimen tyhjäystä, mustaherukoista syntyi loistava, kuohkea vispipuuro.


8 dl vettä
5 dl mustaherukoita
1,5 dl mannasuurimoita
2 dl sokeria
ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja puolukat. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen 

kymmenisen minuuttia. Lisää sokeri ja suola. Anna jäähtyä hetki ja 

aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella

kuohkeaksi.







Resepti osoitteesta: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001005287.html

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Leipäjuusto sähköuunissa

Leipäjuuston valmistaminen on hyvin helppoa ja tarvitset siihen vain vähän aineita. Kannattaa kokeilla.

Ainekset

4 l täysmaitoa  
1 rkl suolaa 
1 rkl juustonjuoksutinta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.  Mittaa maito ja suola isoon kattilaan. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (n. 36 astetta). Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustonjuoksutin. Peitä kattila kannella ja anna juustomassan tekeytyä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.







 2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.







 3. 10 minuutin jälkeen hera on irrottunut juustomassasta









 4. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle.





 5. Siirrä juusto jääkaappiin valumaan yön yli. Kulho kerää valuvan heran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 6. Yön yli ollut massa










7.  Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
 






 8. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.

 9. Malta jäähdyttää












 
 

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Valkosipuli-Rosmariini suolakeksit

3dl mantelijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,25tl suolaa
1-2rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna (vain lehdet)
1rkl kirkastettua voita tai kookosöljyä
1 muna
1rkl sitruunamehua
pinnalle sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu rasva, muna ja sitruunamehu. 
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä parin millin paksuiseksi levyksi ja ripottele pintaan sormisuolaa maun mukaan. (sai laittaa aika reippaasti, itse laitoin chilillä maustettua)
Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista uunissa 175C noin 12-15minuuttia. Anna levyn jäähtyä täysin ja taittele levy paloiksi.



sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Moskovanpata

1 kg Naudan Paistia
240g Smetanaa
170g Aurajuustoa
5 dl Lihalientä
3 Sipulia
2 Valkosipulin kynttä
3 Suolakurkkua
2 rkl Hunajaa
2 Laakerinlehteä
3 rkl Vehnäjauhoja
2 tl rouhittua Mustapippuria
1-2 tl jauhettua cayannepippuria

Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio

Suikaloi sipulit ja pilko valkosipulin kynnet. Kuutioi suolakurkut.
Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla muutama minuutti. Heitä suolakurkut, cayannepippuri ja mustapippuri mukaan.

Kuutioi paisti. Ruskista pannulla voi-öljy seoksessa.

Lisää pataan ruskistettujen lihojen kaveriksi vehnäjauhot, hunaja, lihaliemi ja pannusta sipulit sekä suolakurkut. Sekoita. Lisää smetana, laakerinlehdet ja murusta Aurajuusto mukaan. Sekoita taas.

Laita uunipataan kansi päälle ja kypsennä 200°c uunissa tunti. Sekoita pataa ja laske lämpö 150°c. Kypsennä vielä toinen tunti tai niin kauan kuin liha on mureaa.

Suolaa ei erikseen tarvitse lisäillä.

Alkuperäinen resepti sivulta: http://voitajasuolaa.blogspot.fi/2016/02/moskovan-pata.html