Marinadin aineet:
hyvää neitsyt oliiviöljyä loraus tai noin 1dl
tilkka punaista balsamicoa
noin puolikkaan sitruunan mehu
muutama murskattu/hakattu valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä (rosmariini, timjami, salvia)
hunajaa sopivastisuolaa ja pippuria
Poista karitsasta mahdolliset kalvot ja ylimääräinen rasva. Sekoita marinadi aineet kulhossa keskenään ja hiero ne lihan pintaan.Laita kareet astiaan ja kaada loppu marinadi niiden päälle. Sulje astian kansi ja laita jääkaappiin yön yli.
Ota karitsa ajoissa pois jääkaapista, niin että se ehtii lämmetä huoneen lämpöiseksi ennen paistoa.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Kuumenna pannu kuumaksi. Kun pannu on kuuma lisää pieni pala voita. Ruskista nopeasti kareiden pinta pannulla, ja laita ne sitten uunin kestävään vuokaan.
Kuumenna pannu kuumaksi. Kun pannu on kuuma lisää pieni pala voita. Ruskista nopeasti kareiden pinta pannulla, ja laita ne sitten uunin kestävään vuokaan.
Laita paistomittari yhteen kareseen, lihan paksuimpaan kohtaan. Varo ettei mittari osu luuhun.
Ota
kareet pois uunista kun mittari näyttää 55 astetta. Peitä foliolla ja
anna vetäytyä 5 - 10min. Näin varmistat että leikatessa ei lihasnesteet
valu pitkin pöytiä ja lihasta tulee mehukas. Leikkaa kare ja kokoa annos.
Risotto milanese
3dl risottoriisiä
1,5dl valkoviiniä
2 l kanalientä ( älä käytä kokomäärää, lisää sopivasti)
120g voita
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1,5dl valkoviiniä
2 l kanalientä ( älä käytä kokomäärää, lisää sopivasti)
120g voita
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
1/2 tl sahramia
100g raastettua Parmesaania, Huom! älä käytä valmisraasteita, vaan raasta itse Parmesaani palasta
100g raastettua Parmesaania, Huom! älä käytä valmisraasteita, vaan raasta itse Parmesaani palasta
Laita 2 litraa kanalientä kiehumaan.
Lisää laakeaan kattilaan voi, ja kun se on hieman sulanut, lisää loraus
oliiviöljyä ja sipulit. . Kun sipulit ovat
kuullottuneet, lisää riisit ja kuullota niitä koko aika lastalla
pyöritellen.
Riisien ollessa läpikuultavia, lisää valkoviini. Valkoviinin
"kuohahdettua" lisää kauhallinen kanalientä. Muista hämmentää risottoa
kokoajan. Kun neste on imeytynyt riiseihin, niin lisää taas kauhallinen
kanalientä ja sahrami. Jatka hämmentämistä ja lisää nestettä aina kun
edellinen nestemäärä on imeytynyt riseihin. Jatka tätä niin kauan
kunnes riisit ovat aldente, eli pureksittavan kypsiä.
Lopuksi lisää raastettu parmesaani, ja sekoita se risoton joukkoon. Maista ja tarkista suola, ja lisää pippuri.
Huom! Risoton kuuluu olla lähes lusikoitavan löysää ja rakenteeltaan kermainen.
Lopuksi lisää raastettu parmesaani, ja sekoita se risoton joukkoon. Maista ja tarkista suola, ja lisää pippuri.
Huom! Risoton kuuluu olla lähes lusikoitavan löysää ja rakenteeltaan kermainen.
Resepti löytyi sivulta : http://www.viiniajaruokaa.com/2012/11/risotto-milanese-grillatut-karitsan.html