keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Chicken döner

1 dl oliiviöljyä
4 rkl tomaattipyreetä
1 dl sitruunamehua
1,5 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl sipulijauhetta
1,5 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1,5 tl rouhittua mustapippuria
500g broilerin luuttomia reisipaloja (paistipaloja)
basilikanlehtiä


Sekoita kaikki ainekset paitsi lihat kulhossa. Poista lihoista ylimääräinen rasva ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Pane lihat kulhoon marinadiin ja sekoita hyvin. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista lihat kahdessa erässä, ensin erittäin kuumalla ja kuivalla pannulla noin minuutin ajan paloihin koskematta. Käännä ja jatka paistamista välillä lihoja käännellen n. 4-5 minuuttia. Pane lihat uuniin n. 20 minuutiksi. Tarjoile riisin kera.




Paahdettu tomaatti-mozzarellasalaatti

1 rasia kirsikkatomaatteja
1 rasia mozzarellapalloja/ siivutettua mozzarellaa
1 punasipuli
oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria
muutama basilikanlehti

Paahda halkaistut kirsikkatomaatit 200 C uunissa n. 1/2 tuntia. Laita leivinpaperi päälle jos alkaa tummumaan liian nopeasti.  Jäähdytä. Kokoa annos kerroksittain.