Pohjasta tulee erittäin maukas ja pehmeä. Suosittelen. Ja voiko paremmalta maistuakkaan kun omalta pihalta saa tuoreena raparperin :)
Pohja:
150 g
voita
1 dl
sokeria
1
muna
2 dl Semperin FIN MIX jauheseosta
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
n.0,5 l
raparperinpaloja
1 tlk
kermaviiliä
1
muna
2-3 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja
leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän
piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja
leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja
raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada
seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min.
kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.
torstai 29. toukokuuta 2014
Vindaloo possusta
1 kg porsaan ulkofilettä
Vindaloo-tahna
1 tl kokonaisia mustapippureita
6 punaista chiliä
1 kanelitanko murskattuna
1 tl jeeraa (juustokumina)
½ tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl kardemumman siemeniä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tummaa balsamicoa
pannulle
3 rkl öljyä
3 sipulia hienonnettuina
5 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
5 cm pala inkivääriä hienonnettuna
3 kypsää tomaattia pilkottuina
2 dl vettä
1 tl ruokokidesokeria
suolaa
tuoretta korianteria
Siisti lihasta kalvot. Paloittele noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Jauha tahnan mausteet ja chilit morttelissa tai blenderissä ja sekoita joukkoon etikat. Kaada lihojen päälle ja marinoi jääkaapissa muutama tunti, tai yön yli. Lämmitä öljy isossa kannellisessa kasarissa ja ruskista siinä sipulit kevyesti. Lisää inkivääri, valkosipuli ja tomaatit. Kypsennä sekoitellen hetki, nosta lämpöä ja kaada joukkoon lihat. Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää vesi ja väännä liesi pienemmälle. Lisää myös sokeri ja hauduta kannen alla välillä sekoitellen 2-3 tuntia. Jos nestettä tuntuu olevan liikaa, poista kansi. Loppuvaiheessa lisää sopivasti suolaa ja ripottele valmiin ruoan päälle tuoretta korianteria.
Vindaloo-tahna
1 tl kokonaisia mustapippureita
6 punaista chiliä
1 kanelitanko murskattuna
1 tl jeeraa (juustokumina)
½ tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl kardemumman siemeniä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tummaa balsamicoa
pannulle
3 rkl öljyä
3 sipulia hienonnettuina
5 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
5 cm pala inkivääriä hienonnettuna
3 kypsää tomaattia pilkottuina
2 dl vettä
1 tl ruokokidesokeria
suolaa
tuoretta korianteria
Siisti lihasta kalvot. Paloittele noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Jauha tahnan mausteet ja chilit morttelissa tai blenderissä ja sekoita joukkoon etikat. Kaada lihojen päälle ja marinoi jääkaapissa muutama tunti, tai yön yli. Lämmitä öljy isossa kannellisessa kasarissa ja ruskista siinä sipulit kevyesti. Lisää inkivääri, valkosipuli ja tomaatit. Kypsennä sekoitellen hetki, nosta lämpöä ja kaada joukkoon lihat. Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää vesi ja väännä liesi pienemmälle. Lisää myös sokeri ja hauduta kannen alla välillä sekoitellen 2-3 tuntia. Jos nestettä tuntuu olevan liikaa, poista kansi. Loppuvaiheessa lisää sopivasti suolaa ja ripottele valmiin ruoan päälle tuoretta korianteria.
Grillatut suippopaprikat
Suippopaprikoita
Jauhelihaa
Koskenlaskija viherpippuri juusto
Pekonia
Santa Marian; BBQ chili grilloil
Leikkaa suippopaprikat pitkittäin toiselta puolelta halki ja poista siemenet. Täytä paistetulla jauhelihalla ja koskenlaskijalla. Kääri pekoni päälle. Valele grillausöljyllä, ja laita paprikat grillialustan päälle ja grilliin kunnes pekonit sopivan rapsakoita.
Jauhelihaa
Koskenlaskija viherpippuri juusto
Pekonia
Santa Marian; BBQ chili grilloil
Leikkaa suippopaprikat pitkittäin toiselta puolelta halki ja poista siemenet. Täytä paistetulla jauhelihalla ja koskenlaskijalla. Kääri pekoni päälle. Valele grillausöljyllä, ja laita paprikat grillialustan päälle ja grilliin kunnes pekonit sopivan rapsakoita.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)