torstai 29. toukokuuta 2014

Gluteeniton raparperipiirakka

Pohjasta tulee erittäin maukas ja pehmeä. Suosittelen. Ja voiko paremmalta maistuakkaan kun omalta pihalta saa tuoreena raparperin :)

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl Semperin FIN MIX jauheseosta  
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta  

Täyte:
n.0,5 l raparperinpaloja 
1 tlk kermaviiliä 
1 muna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä. 




    
 

Vindaloo possusta

1 kg porsaan ulkofilettä

Vindaloo-tahna

1 tl kokonaisia mustapippureita
6 punaista chiliä
1 kanelitanko murskattuna
1 tl jeeraa (juustokumina)
½ tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl kardemumman siemeniä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tummaa balsamicoa

pannulle

3 rkl öljyä
3 sipulia hienonnettuina
5 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
5 cm pala inkivääriä hienonnettuna
3 kypsää tomaattia pilkottuina
2 dl vettä
1 tl ruokokidesokeria
suolaa
tuoretta korianteria

Siisti lihasta kalvot. Paloittele noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Jauha tahnan mausteet ja chilit morttelissa tai blenderissä ja sekoita joukkoon etikat. Kaada lihojen päälle ja marinoi jääkaapissa muutama tunti, tai yön yli. Lämmitä öljy isossa kannellisessa kasarissa ja ruskista siinä sipulit kevyesti. Lisää inkivääri, valkosipuli ja tomaatit. Kypsennä sekoitellen hetki, nosta lämpöä ja kaada joukkoon lihat. Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää vesi ja väännä liesi pienemmälle. Lisää myös sokeri ja hauduta kannen alla välillä sekoitellen 2-3 tuntia. Jos nestettä tuntuu olevan liikaa, poista kansi. Loppuvaiheessa lisää sopivasti suolaa ja ripottele valmiin ruoan päälle tuoretta korianteria.




Grillatut suippopaprikat

Suippopaprikoita
Jauhelihaa
Koskenlaskija viherpippuri juusto
Pekonia
Santa Marian; BBQ chili grilloil

Leikkaa suippopaprikat pitkittäin toiselta puolelta halki ja poista siemenet. Täytä paistetulla jauhelihalla ja koskenlaskijalla. Kääri pekoni päälle. Valele grillausöljyllä, ja laita paprikat grillialustan päälle ja grilliin kunnes pekonit sopivan rapsakoita.