maanantai 21. huhtikuuta 2014

Paistetut marinoidut tomaatit

Bon appetit.

6-7 keskikokoista tomaattia/luumutomaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamviinietikkaa
merisuolaa, mustapippuria
50g pinjansiemeniä
nippu tuoretta rosmariinia

Leikkaa tomaatit puolikkaiksi tai paksuiksi viipaleiksi. Paista niitä vähässä öljyssä melko kuumassa pannussa 5-6 minuuttia. Käännä tomaatit paistinlastalla kerran. Suolaa ja pippuroi kevyesti. Ripottele päälle balsamviinietikkaa ja pinjansiemeniä, ja tuoretta rosmariinia. Hyvää kylmänä ja lämpimänä, sopii tapaksen tapaan, tai esim. salaatin korvikkeeksikin tai sen yhteyteen. Itse laitoin liikaa oliiviöljyä, mutta olisi ollut täydellinen myös esim. pastakastikkeeksi!

Broileria Igormaiseen tapaan

700 g broilerin filettä/ kananpojan minuuttipihviä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
3 punaista chiliä suikaloituna (siemenet pois)
2 isoa sipulia kuutioituna
4 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl vettä
2 reilua rkl kanafondia
400 g smetanaa
( 1 kuutioitu maustekurkku, sekoita kastikkeeseen
Kourallinen persiljaa revittynä
juuri ennen uuniin menoa)
1/2 rkl rouhittua mustapippuria

Kuullota pannussa paprikat, chilit ja sipulit.
Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja, vesi ja kanafondi.Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Kun kastike kiehuu lisää joukkoon broilerin fileet yms. ja sekoita ( voit leikata saksilla/puukolla haluamasi kokoisia paloja) .Anna kiehua 5 minuuttia.Kaada kastike uunivuokaan ja anna muhia uunissa n.45 minuuttia 175 asteessa.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä http://pienipunainenkeittio.blogspot.fi/2014/01/kanaa-igorin-tapaa.html

Persikkainen rahkaherkku

Persikkahyytelö
1 tlk (820 g) säilykepersikoita
(sokeria)
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

Rahkahyytelö
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
2 liivatelehteä
Lisäksi
vaahterasiirappia
sitruunamelissaa               

  1. Upota persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet pehmenemään kylmään veteen omiin astioihinsa.
  2. Valmista persikkahyytelö. Soseuta valutetut persikat sauvasekoittimella. (Mausta sokerilla). Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos persikkasoseeseen ohuena nauhana.
  3. Valmista rahkahyytelö. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Kummenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
  4. Lusikoi rahka- ja persikkahyytelöä kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  5. Koristele vaahterasiirapilla ja sitruunamelissalla.