lauantai 24. syyskuuta 2016

Nestle Toll House Cookies

noin 40-50 kpl

250 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
1,5 dl taloussokeria
2 isoa munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3–4 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
5 dl suklaapaloja (tummaa ja valkoista)

Ensimmäiseksi halkaise pekaanipähkinät leveyssuunnassa. Leikkaa suklaat reiluiksi paloiksi.
Levitä leivinpaperi uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten.
Yhdistä jauhot, sooda, suola ja vaniljasokeri. Kääntele taikinaan.
Kääntele lopuksi pähkinät ja suklaapalat taikinaan.
Ota ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Painele nokareet kämmenellä vähän tasaisemmiksi.
Paista keksejä uunin keskitasolla 9–11 minuuttia.
Huom! Keksit maistuvat heti paistamisen jälkeenkin, mutta minusta ne ovat parhaimmillaan jäähtyneinä. Ehkä vasta seuraavana päivänä.
'



Suukkokakku

KULINAARIN SUUKKOKAKKU (noin 12 palaa)


12 kpl suklaasuukkoja (vanilja ja mansikka makuja sekaisin)
200 g digestive-keksejä hienonnettuna
70 g voita sulatettuna
1 rkl tummaa kaakojauhetta

Suklaajuustokakkumassa:
100 g tummaa suklaata
4 liivatelehtiä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sokeria
2 rkl kuumaa vettä

Mansikkajuustokakkumassa:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tuoreita mansikoita soseutettuna
1 rkl sokeria
2,5  liivatelehtiä
1,5 rkl kuumaa vettä

Koristeluun:
n. 400 g tuoreita mansikoita siivuina
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

23 cm irtopohjavuoka, leivinpaperi

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja vuoraa myös sivut erikseen leivinpaperikaistaleilla. Paperin saa pysymään mm. kostuttamalla tai rasvaamalla reunat kevyesti. Paperi saa tulla pari kolme senttiä vuoan reunan yli, koska kakun korkeus kasvaa helposti vuoan reunojen yli.

Sekoita murskattuihin kekseihin kaakaojauhe ja sen jälkeen sulatettu voi. Painele massa tiiviiksi tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Lado vuokkaan suklaasuukot – valitse makuyhdistelmä makusi mukaan. Laita vuoka pakastimeen tai jääkaappiin viilenemään.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon suklaa ja sekoita lopuksi joukkoon jogurtti ja sokeri.

Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuuman veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaamassaan kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Ota vuoka kylmästä ja kaada suklaamassa tasaisesti suukkojen väleihin ja päälle. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytään että ilmakuplat poistuvat ja massan pinta tasoittuu. Laita vuoka kylmään siksi aikaa kun valmistat mansikkamassan.


Mansikkamassaa varten sekoita tuorejuusto, mansikkasurvos ja sokeri tasaiseksi massaksi. Liota kuivaksi puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada seos mansikkamassaan tasaisena nauhana sekoittaen samalla.

Levitä mansikkamassa suklaamassan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään mielellän seuraavaan päivään. Peitä kakku kelmulla.








Koristele hyytyneen kakun pinta mansikkasiivuilla ja hyytelösokerista valmistetulla kakkukiilteellä. Mansikansiivut saat helposti tasakokoisiksi munaleikkurilla.

Kiilteen valmistusohjeen löydät hyytelösokeripakkauksesta. Anna kiilteen hyytyä kunnolla viileässä tovi ennen tarjoilua. Tiedän että odottelu voi olla vaikeaa, mutta hyvää kannattaa aina odottaa.









keskiviikko 21. syyskuuta 2016

PELLILLINEN KAURATOSCA-OMENAPIIRAKKAA

PELLILLINEN KAURATOSCA-OMENAPIIRAKKAA

Pohja:


200 g huoneenlämpöistä voita 

3 dl hienoa sokeria
4 kananmunaa (isoa)
2 dl kermaa 
4 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
hiukan kanelijauhetta
6,5 dl vehnäjauhoja

Paistetun pohjan päälle:


4 isoa siivutettua omenaa


Kauratosca:


150 g voita 

3 dl fariinisokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita

(voit tehdä puolitoista kertaisen tosca annoksen jos haluat reippaasti toscaa päälle)





1. Kuori omenat, poista siemenkota ja siivuta omenat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, jokaisen lisäyksen jälkeen vatkaten.


3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään (paitsi kanelijauhe)  ja lisää sitten taikinaan vuorotellen kerman kanssa.


4. Levitä taikina leivinpaperin päälle isolle uunipellille ja paista keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.


5. Laita kauratoscan voi  kattilaan ja sulata lämmöllä. Lisää toscan muut aineet sekaan ja sekoittele kattilassa pari minuuttia.


6. Ota esipaistettu pohja uunista, levitä siivutetut omenaviipaleet tasaisesti piirakan päälle, ripottele kanelia päälle  ja murustele kauratosca  päälle. Paista vielä 175 asteessa 25 min, kunnes pinta saa vähän väriä.


Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, on hyvää myös yksistään!





Alkuperäinen herkkuresepti osoitteesta; http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/06/pellillinen-kauratosca.html

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Omenatosca

500g kuorittua ja pieneksi pilkottua omenaa
1 dl fariinisokeria

150g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria


Tähän et montaa raaka-ainetta tarvitse. Pilko omenat paistoa kestävään vuokaan/astioihin.  Sekoita palojen sekaan fariinisokeria. Sekoita keskenään sulatettu voi, kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kera.




Nepalilainen kastike

Mielihyväpläjäys suuhun ja päähän, toimii!

500-600 g broilerin fileetä
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pieneksi pilkottuna
4 valkosipulin kynttä kuorittuna ja siivutettuna
3 punaista chiliä siemenet poistettuna ja siivutettuna

1 rkl kardemummaa
2 kanelitankoa
1 rkl garam masalaa
1 limen mehu
1 rkl kuivattua persiljaa
vajaa 1 rkl rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1,5 dl vettä 

2-3 paprikaa pieneksi pilkottuna
suolaa maun mukaan
teelusikallinen sokeria/kookossokeria
2 rkl ketsuppia
600 g kookosmaitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

pieni nyrkillinen tuoretta korianteria
60 g cashew pähkinöitä
riisiä/perunoita lisukkeeksi
tuoretta korianteria lisukkeeksi


Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla cashew pähkinät.

Laita isolle paistinpannulle tai vastaavalle reilu nokare voita ja öljyä. Laita kuumalle pannulle valkosipulit, inkivääri , chilit ja paprikat. Paista minuutti, pari.

 Lisää kardemumma, garam masala, kuivattu persilja, mustapippuri, juustokumina ja kurkuma. Paistele taas minuutti tai pari makujen irrottamiseksi.

 Lisää vesi. Kun vesi kiehuu, lisää pilkotut broilerin fileet. Kuumenna pari minuuttia ja lisää kookosmaito, kanelitangot, laakerinlehti, 1-2 tl suolaa ja limen mehu.

Anna porista miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. 

Lisää ketsuppi, sokeri, pähkinät, tuorejuusto ja silputtu korianteri. Anna muhia vielä n.5 minuuttia. Tarjoa basmatiriisin kanssa. Nam.