torstai 15. toukokuuta 2014

Puolukkapiirakka

Todella helppo ja nopea piirakka tehdä. Useimmiten kaikki aineksetkin löytyvät kaapista. Voit käyttää mitä tahansa jäisiä marjoja piirakan kanssa.



Pohja:
 150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g pakaste puolukoita

murutaikina:
100g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään, lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan/ irtopohjavuokaan.

 Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi. Ripottele jäiset puolukat piirakkapohjan päälle, ja niiden päälle murutaikina

 Paista piirakka 200 astessa uunissa n.30min.
  


   

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Palsternakkamousse vadelmakastike ja paahdettu valkosuklaa

Erikoinen, erilainen jälkiruoka. Tulee tehtyä toistekkin.


1 levy pandan valkosuklaata 
2 palsternakkaa
2-3 rkl tomusokeria
½ vaniljatanko
1 prk kuohukermaa
1 rasia mascarponea
200 g vadelmia
1 dl vettä
1 dl sokeria

Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Aseta valkosuklaalevy uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda maitokahvin väriseksi. Anna jäähtyä.

Kuori ja kuutioi palsternakat kattilaan. Lisää tomusokeria, pitkittäin halkaistun vaniljatangon puolikas ja kermaa sen verran, että palsternakkakuutiot melkein peittyvät. Anna kiehua hiljalleen, kunnes palsternakka on kokonaan pehmennyt.

Ota vaniljatanko pois, lisää joukkoon mascarpone ja soseuta palsternakat sauvasekoittimella samettisen sileäksi. Makeuta tarvittaessa lisää. Anna moussen jäähtyä jääkaapissa.
Keitä vadelmia veden ja sokerin kanssa kattilassa viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja halutessasi paseeraa vielä kastikesiivilän läpi.

Tarjoile mousse vadelmakastikkeen ja rouhitun valkosuklaan kera


 

Intialainen kanakorma

MAKUA LÖYTYY!!

Tämän ruoan voi tehdä samana päivänäkin, mutta itse tein sen päivää ennen että lihat kerkeävät kunnolla maustumaan, samoin kormakastike.

Marinadi:
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 tl juustokuminaa (jauhettuna)
2 tl cayannepippuria (jauhetta)
1 tl suolaa
1 dl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl rypsiöljyä
600 g maustamatonta broileria (filettä/rintaa/leikettä yms)

Kormakastike: 
15 g tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
4 dl kookosmaitoa
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 tl cayannepippuria (jauhetta)
1/2 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
2 tl kardemummaa (jauhettuna)
1 dl mantelilastuja

Valmista marinadi. Mittaa kulhoon jogurtti, tomaattipyree, cayanne
jauhe, juustokumina, korianteri, suola, sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin. Paloittele broileri sopivan kokoisiksi paloiksi, laita marinadiin ja anna olla yön yli jääkaapissa. ( Tai 4 h ennen)

Valmista kormakastike. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Yhdistä kookosmaito, tomaattipyree, korianterijauhe, cayannejauhe, valkosipuli, inkivääri ja suola.  Anna olla yön yli jääkaapissa. ( Voit valmistaa tämän myös samalla kun kanat ovat uunissa)

Levitä marinoidut broilerin palat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa tummia täpliä. 

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki kardemummajauhetta, kaada sitten sekaan kookosmaitoseos. Sekoita ja lisää mantelilastut.  Sekoita kastike broilerien joukkoon. Anna olla uunissa vielä 20 minuuttia. Tarjoa basmati riisin kanssa.