MAKUA LÖYTYY!!
Tämän ruoan voi tehdä samana päivänäkin, mutta itse tein sen päivää ennen että lihat kerkeävät kunnolla maustumaan, samoin kormakastike.
Marinadi:
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 tl juustokuminaa (jauhettuna)
2 tl cayannepippuria (jauhetta)
1 tl suolaa
1 dl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl rypsiöljyä
600 g maustamatonta broileria (filettä/rintaa/leikettä yms)
Kormakastike:
15 g tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
4 dl kookosmaitoa
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 tl cayannepippuria (jauhetta)
1/2 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
2 tl kardemummaa (jauhettuna)
1 dl mantelilastuja
Valmista marinadi. Mittaa kulhoon jogurtti, tomaattipyree, cayanne
jauhe,
juustokumina, korianteri, suola, sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin.
Paloittele broileri sopivan kokoisiksi paloiksi, laita marinadiin ja anna olla yön yli jääkaapissa. ( Tai 4 h ennen)
Valmista kormakastike. Kuori ja raasta
inkivääri hienoksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Yhdistä kookosmaito,
tomaattipyree, korianterijauhe, cayannejauhe, valkosipuli, inkivääri ja
suola. Anna olla yön yli jääkaapissa. ( Voit valmistaa tämän myös samalla kun kanat ovat uunissa)
Levitä marinoidut broilerin palat
laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin
20 minuuttia, kunnes pinta saa tummia täpliä.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä
hetki kardemummajauhetta, kaada sitten sekaan kookosmaitoseos. Sekoita
ja lisää mantelilastut. Sekoita kastike broilerien joukkoon. Anna olla uunissa vielä 20 minuuttia. Tarjoa basmati riisin kanssa.