keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Avokadoleipä uppomunalla

Avokadoleipä 

rapeaa maalaisleipää tai muuta vaaleaa leipää
2-3 avokadoa
½-1 sitruunan mehu
noin ½ tl suolaa
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
noin ½ dl vasta raastettua parmesaania
pari ripausta cayennenpippuria
mustapippuria

koristeluun  avokadosiivuja ja loraus oliiviöljyä

Poista avokadosta kuori ja kivi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita kaikki muut aineet joukkoon.
Paahda leipäviipaleet ja levitä täytettä reilu kerros viipaleelle. Koristele, tarjoile heti ja nauti!

Uppomuna  


kattila
(kahvikuppi)
reikäkauha
1 kananmuna
1 l vettä
3 rkl (valkoviini)etikkaa
suolaa

 1. Kiehauta vesi, lisää etikka ja suola.
2. Riko kananmuna kahvikuppiin ja kumoa se kupista aivan veden pinnassa lempeästi liikkuvaan veteen.
 3. Valkuainen hyytyy ja keltuainen on vielä löysä noin 3 minuutin päästä. Nosta muna pois reikäkauhalla.



 

Balsamico-semifreddo

Huhhuh, TOIMII!

1 1/2 dl balsamviinietikkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria (siro)
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl Bastogne keksejä (rouhittuna)
1 1/2 dl marenkia (rouhittuna)

  • Keitä balsamiviinietikkaa kattilassa ilman kantta noin 5-7 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä 1/2 dl.

    Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
    Vaahdota kerma pehmeäksi.

    Kaada kerma- ja valkuaisvaahto keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja nostele varovasti sekaisin.
    Sekoita massaan myös keksi- ja marenkirouhe, jätä hieman rouheita jäädykkeen pinnalle koristeeksi.

    Kaada jäädykemassa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pakastuksenkestävään kulhoon (vetoisuus n. 1 1/2 l).

    Valuta pinnalle kokoonkeitetty balsamiviinietikka huolettomiksi viiruiksi. Ripottele pinnalle loput keksin- ja marenginmurut.

    Pakasta foliolla peitettynä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

    Herkkuresepti löytyi sivulta: http://www.maku.fi/reseptit/balsamico-semifreddo