lauantai 8. marraskuuta 2014

Kukkakaalista tehdyt tortillalätyt ja täydellisyyttä hipova jauheliha

Kukkakaalista tehty tortillalätty? Juu, kuullostaa hiukan oudolta mutta totta se on. Suuret olivat epäluulot tätä kohtaan, mutta turhaan. Tätä pystyi taittamaankin ilman että se halkeaa.. Kannattaa todellakin testata! Ohjeesta sain tehtyä 8 isohkoa lättyä.

 Lätyt:

400g kukkakaalia raastettuna
3 kananmuna
7 dl (mietoa) juustoraastetta


Pienistä kukkakaali yleiskoneella pieneksi muruseksi tai käytä raastinrautaa. Sekoita munat ja juustoraaste joukkoon. Painele uunipellille 2 isohkoa pyöreää, ohutta lättyä. Paista uunissa 225 astetta 10 minuuttia, käännä letut ja paista vielä 5 minuuttia.  Voit laittaa uuniin 2 peltiä yhtäaikaa paistumaan.


Maustettu jauheliha:


Sanoisin että tämä on parempi kuin kaupan valmis tacomauste seos, eikä vielä paljoa aikaa.

400g jauhelihaa
5 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
oreganoa
paprikajauhetta
cayennepippuria
mustapippuria
runsaasti suolaa
runsaasti voita paistamiseen

Sulata pannulla voi, lisää valkosipulinkynnet ja ruskista jauheliha. Lisää tomaattipyre, mausteet  ja paloitellut tomaatit .Paistu niin kauan että tomaatit ovat "sulaneet" joukkoon. Anna hautua hetki pannulla.

Lisukkeeksi mitä nyt kukin tykkää laittaa. Tämä oli hyväääääää!!!!

Resepti löytyi sivulta: http://kermapersekokkaa.blogspot.fi/2011/02/mullistava-uutuus-texmex-rintamalla.html