perjantai 26. elokuuta 2016

Porkkanakakku-kääretorttu

Ainekset:

2 dl sokeria
2 kananmunaa
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl porkkanaraastetta

Täyte:

400g tuorejuustoa
100g voita
5 dl tomusokeria



  • Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
    Lisää sulatettu rasva vaahtoon.
    Yhdistä kaikki kuivat aineet ja siivilöi ne seokseen. Nostele taikina tasaiseksi massaksi. 
    Lisää lopuksi kuoritut ja hienoksi raastetut porkkanat. Porkkanoita ei kannata raastaa liian aikaisin sillä ne tummuvat.
    Kaada taikina pellille levinpaperin päälle ja paista 10-12 minuuttia 200 asteessa.
    Valmista täyte vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää lopuksi tomusokeri. Laita täyte jääkaappiin odottamaan
    Jäähdytä kääretorttulevy hyvin ja lisää täytteet tasaisesti pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja jätä se sen sisään. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.