lauantai 22. marraskuuta 2014

Valkosipulinyytit

Varaudu olemaan nopea, hitaat jäävät nuolemaan näppejään. Kyllä, ne ovat herrrkullisia!

1 pkt torttutaikinalevyjä
1 nyrkki valkosipulia
200g feta juustoa

Voiteluun; 1 kananmuna ja loraus vettä

Leikkaa torttutaikinat kahti neliöiksi. Pistele neliöt haarukalla etteivät ne aukea paistaessa. Puserra valkosipulin kynnet ja leikkaa feta pieniksi kuutioiksi.

Laita kunkin neliön keskelle puserrettua valkosipulia n.1 teelusikallinen ja 3-4 feta kuutiota.


Nosta taikinaneliön kulmat ylös keskelle kostutetuin sormin nyytiksi. Voitele munalla johon on sekoitettu pieni loraus vettä

 Koristele halutessasi seesamin- tai unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin ruskeiksi. Tarjoile kuumina.

Resepti löytyi sivulta: http://www.myllynparas.fi/suomi/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/pikkusuolaiset/valkosipulinyytit/




Pollo limonello

3 broilerin rintafileetä
50 g voita ja/tai loraus öljyä
1 pieni sipuli pilkottuna
0,5 tl  cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
3-4 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 dl turkkilaista jogurttia
suolaa
noin 250 g spagettia
parmesania, pecorinoa tai formaggio kuivattua juustoraastetta
tuoretta basilikaa

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. (tässä välissä voit laittaa spagettiveden kiehumaan)
Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella. Kun pasta on kypsää, sammuta levy ja lisää jogurtti kastikkeen joukkoon.
Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa.
Koristele annokset basilikan lehdillä.

Maukas resepti löytyi sivulta: http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2007/03/sitruunapastan-paluu-pollo-limonello.html