tiistai 22. heinäkuuta 2014

Austin Powers kakku eli sateenkaarikakku

Ei menny sateenkaaret niinkuin strömsössä, mutta hyvä siitä tuli tälläkin tavalla :D

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 prk Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
2 levyä Pandan  valkosuklaata
elintarvikevärejä (pastavärien sävyinä pink, golden yellow, ice blue ja purple)


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike. 
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen.

 Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin. Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi ja sekoita.

 Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi/ yön yli
.
Resepti löytyi: http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklainen-sateenkaarikakku/