perjantai 4. syyskuuta 2015

Mascarpone-puolukkapiirakka

Piirakkapohja:

125g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250g mascarpone tuorejuustoa
250g rahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl tuoreita puolukoita

1. Voitele piirakkavuoka
2. Tee ensin piirakkapohja. Vatkaa kuutioitu voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin.
4. Sekoita ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe ensin keskenään sekaisin ja lisää kerralla taikinaan ja vatkaa taikinaksi.
5. Kaavi taikina piirakkavuokaan ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
6. Kaada puolukat piirakan pohjalle.
7. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti puolukoiden päälle.
8. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia. Laita leivinpaperi päälle jos alkaa tummumaan liikaa.






Sekoita ruis- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe ensin keskenään sekaisin ja lisää kerralla taikinaa - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Tee ensin piirakkapohja. Vatkaa kuutioitu voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Tee ensin piirakkapohja. Vatkaa kuutioitu voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Tee ensin piirakkapohja. Vatkaa kuutioitu voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf


250 g mascarpone-tuorejuustoa
250 g mascarpone-tuorejuustoa

Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf
Piirakkapohja:

125 g voita tai margariinia
1 1/4 dl hienoa sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/mascarpone-puolukkapiirakka.html#sthash.7jIMUAOi.dpuf

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Fetamunakas uunissa









Öljyä vuoka tai laita leivinpaperi.  Murustele suoraan vuokaan 200g fetaa. Riko päälle 12 munaa, sekoita mahdollisimman vähän, vain sen verran että rakenne rikkoutuu. Lisää 4-5 kynttä siivutettua valkosipulia, 2 chiliä suikaloituna.  Päälle ripotellaan juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa  30 minuuttia.

tiistai 1. syyskuuta 2015

Gluteenittomat intialaiset lihapullat

Tätä reseptiä olen muokannut, alkuperäinen resepti löytyy Maku lehden nro. 5/15.

Suosittelen, oli todella hyvää, jos tykkää mausteisesta ruoasta!

Lihapullat:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 l rouhittua mustapippuria
400 g naudan kevyt jauhelihaa

Kastike:   

2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 tl juustokuminaa
1 tl cayannepippuria
1 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl jogurttia
1/4 tl suolaa
!/4 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle korianteria

Kuori sipulit ja silppua ne hyvin hienoksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Siirrä sipuliseos pois pannulta ja anna jäähtyä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Sekoita jäähtynyt sipuliseos ja jauheliha sekaisin, sekoita tasaiseksi. Pyörittele pulliksi ja paista pyörykät öljyssä pannulla kypsiksi ja laita sivuun odottamaan ennen kastikkeeseen laittoa.

Valmista kastike. Kuumenna voi-öljyseos pannussa. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Paista keskilämmöllä sekoitellen 1-2 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio ja kerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi, lisää lihapullat ja hauduta 5-10 minuuttia. Anna kastikkeen hiukan jäähtyä ennen jogurtin lisäämistä ettei herahda.  Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua korianteria.