perjantai 4. joulukuuta 2015

Rocky road kakku

Pohja
175 g Fazer keksimurua
50 g suolattuja cashewpähkinöitä
75 g voita
Täyte
200 g Fazer taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Pinta
cashewpähkinöitä
suklaarakeita
 
 
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (18-20 cm). Sulata voi, rouhi pähkinät ja sekoita kaikki keskenään keksimurun kanssa. Taputtele seos vuoan pohjalle. Vaahdota kerma ja sulata suklaa (vesihaude tai mikro). Sekoita siivilöity tomusokeri tuorejuuston joukkoon ja laita vielä sekaan edellä mainittu kerma sekä suklaa. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele pinta lopuksi pähkinöillä, suklaarakeilla, mitä tykkäätkin laittaa.
 
 
 
 
 

maanantai 30. marraskuuta 2015

Suklaa-konjakki kakku

Kaarinan toiveesta

Pohja:

200g tummaa suklaata
6 rkl konjakkia
200g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl kondensoitua maitoa
400g tuorejuustoa
1 rkl pikakahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

2 dl sokeria
1-2 dl kookoshiutaleita/kookoslastuja

1. Paloittele suklaa kattilaan/muovikulhoon. Mittaa joukkoon konjakki. Lämmitä vesihauteessa sekoitellen kunnes suklaa on sulanut. 

2.  Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suklaaseos.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.

4. Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat.  Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 60 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku leikkuulaudalle. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.

6. Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa voimakkaasti sekaisin.

7. Nosta alimmainen kakkupohja kakkuvadille. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen kakkupohja, ja levitä päälle loput täytteestä.

8. Laita uunipellin päälle leivinpaperi. Mittaa sokeri pannulle. Kuumenna. Kun sokeri alkaa sulaa ja muuttua väriltään kullankeltaiseksi, kaada se leivinpaperin päälle. Ripottele HETI kookoshiutaleet/lastut päälle. Anna kovettua kymmenisen minuuttia.

9. Taittele kovettuneesta sokerikrokantista pieniä paloja ja nostele kakun päälle koristeeksi. Koristele halutessasi vielä tuoreilla marjoilla.