Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. (Itselläni on kyllä ollut vesi niin kuumalla että purkki on kunnolla pomppinut sielä)
4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Tämän alemman kuvan banoffee kakusta jätin päältä kaakaojauheen pois, laitoin tilalle paahdettua valkosuklaata.
Valkosuklaan paahdat näin; Tarvitset 1 levyn Pandan valkosuklaata. Lämmitä uuni 160-asteiseksi.Kun uuni on kuumentunut, aseta valkosuklaalevy uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda maitokahvin väriseksi. Anna jäähtyä. Pilko ja rouhi kuten haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti