perjantai 24. tammikuuta 2014

Burgundilaispata

Tämä ohje oli kotiliesi lehdestä, 2/2013

  Ja hyvä resepti olikin, maku paranee vielä seuraavana päivänä, suosittelen!!!!!!


4 annosta
valmistusaika 2,5-3 h


600g naudan etuselkää tai sisä/ulkopaistia
voita ja öljyä
4 dl punaviiniä
noin 5 dl lihalientä
5 siivua pekonia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
3-4 laakerinlehteä
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
8-10 pikkusipulia
1 ruukku tuoretta rosmariinia
1 rasia (200g) tuoreita herkkusieniä
Suurustamiseen maizenaa(ruskea kastike)


1.Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista kalvot huolellisesti ja paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat kuumalla pannulla voi-öljy seoksessa. Siirrä lihat pataan/suureen uunivuokaan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Valuta punaviini ja lihaliemi lihojen päälle niin että ne juuri ja juuri peittyvät.


2. Pilko saksilla pekoni. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää pannulle. Kaada seos pataan ja lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, mausteet ja tuoreet rosmariininoksat. Sekoita pataa vielä kunnolla. Nosta pata 150 asteeseen uuniin hautumaan.


3. Kun pata on hautunut 1,5 tuntia, kuori pikkusipulit. Puhdista herkkusienet ja puolita suurimmat. Paahda sieniä kevyesti pannulla niin että hieman nestettä haihtuu. Lisää pannulle kuoritut ja 4 osaan leikatut sipulit. Siirrä ainekset pataan ja sekoita kunnolla.


4. Lisää maizenaa 6-10 ruokalusikallista sekoittaen. Laita takaisin uuniin vielä 0,5-1 tunniksi. Jos kastike ei ole mielestäsi tarpeeksi sameaa, lisää maizenaa ja anna kuplia taas hetki uunissa.


Bon appetit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti