perjantai 24. tammikuuta 2014

Thaimaalainen lihapullacurry muusilla

Lihapullat
1 rs (400 g)Pirkka porsaan jauhelihaa
2 rklPirkka vihreää currytahnaa
1 rklkalakastiketta
1 tlPirkka inkivääritahnaa
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
Paistamiseen

öljyä
Kastike
2 (200 g)porkkanaa
1 iso (150 g)sipuli
1 (200 g)paprika
1-2Pirkka mietoa punaista chiliä
1 rklöljyä
1/2 ps (à 300 g)Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste)
3 rklPirkka vihreää currytahnaa
1 tlPirkka inkivääritahnaa
1 tlk (400 ml)Pirkka kookosmaitoa
1 dlvettä
1 rklkalakastiketta
1 rkllimetinmehua
3/4 dltuoretta korianteria hienonnettuna

Vaihe 1
Sekoita lihapullien ainekset keskenään. Muotoile massasta pieniä lihapullia. Kuumenna paistokasari ja paista lihapullat tilkassa rasvaa, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan kauniin paistopinnan ja ovat lähes kypsiä. Siirrä lautaselle.
Vaihe 2
Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipuli ohuiksi lohkoiksi. Paloittele paprika. Hienonna chili, josta siemenet on poistettu.
Vaihe 3
Kuullota porkkanat, sipulit, paprikat ja chili öljyssä. Lisää pavut sekä curry- ja inkivääritahna. Sekoittele hetki.
Vaihe 4
Kaada kasariin kookosmaito, vesi, kalakastike ja limetinmehu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 4 minuuttia. Ripottele valmiin lihapullacurryn pinnalle korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti