Lihapullat | |
1 rs (400 g) | Pirkka porsaan jauhelihaa |
2 rkl | Pirkka vihreää currytahnaa |
1 rkl | kalakastiketta |
1 tl | Pirkka inkivääritahnaa |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
Paistamiseen | |
öljyä | |
Kastike | |
2 (200 g) | porkkanaa |
1 iso (150 g) | sipuli |
1 (200 g) | paprika |
1-2 | Pirkka mietoa punaista chiliä |
1 rkl | öljyä |
1/2 ps (à 300 g) | Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste) |
3 rkl | Pirkka vihreää currytahnaa |
1 tl | Pirkka inkivääritahnaa |
1 tlk (400 ml) | Pirkka kookosmaitoa |
1 dl | vettä |
1 rkl | kalakastiketta |
1 rkl | limetinmehua |
3/4 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |
Vaihe 1
Sekoita
lihapullien ainekset keskenään. Muotoile massasta pieniä lihapullia.
Kuumenna paistokasari ja paista lihapullat tilkassa rasvaa, kunnes ne
ovat saaneet kauttaaltaan kauniin paistopinnan ja ovat lähes kypsiä.
Siirrä lautaselle.
Vaihe 2
Kuori
porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipuli
ohuiksi lohkoiksi. Paloittele paprika. Hienonna chili, josta siemenet on
poistettu.
Vaihe 3
Kuullota porkkanat, sipulit, paprikat ja chili öljyssä. Lisää pavut sekä curry- ja inkivääritahna. Sekoittele hetki.
Vaihe 4
Kaada
kasariin kookosmaito, vesi, kalakastike ja limetinmehu. Kuumenna
kiehuvaksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen. Anna kiehua miedolla
lämmöllä kannen alla noin 4 minuuttia. Ripottele valmiin lihapullacurryn
pinnalle korianteri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti