| Lihapullat | |
| 1 rs (400 g) | Pirkka porsaan jauhelihaa |
| 2 rkl | Pirkka vihreää currytahnaa |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 1 tl | Pirkka inkivääritahnaa |
| 2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| Paistamiseen | |
| öljyä | |
| Kastike | |
| 2 (200 g) | porkkanaa |
| 1 iso (150 g) | sipuli |
| 1 (200 g) | paprika |
| 1-2 | Pirkka mietoa punaista chiliä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 ps (à 300 g) | Pirkka ohuita vihreitä papuja (pakaste) |
| 3 rkl | Pirkka vihreää currytahnaa |
| 1 tl | Pirkka inkivääritahnaa |
| 1 tlk (400 ml) | Pirkka kookosmaitoa |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limetinmehua |
| 3/4 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna |

Vaihe 1
Sekoita
lihapullien ainekset keskenään. Muotoile massasta pieniä lihapullia.
Kuumenna paistokasari ja paista lihapullat tilkassa rasvaa, kunnes ne
ovat saaneet kauttaaltaan kauniin paistopinnan ja ovat lähes kypsiä.
Siirrä lautaselle.
Vaihe 2
Kuori
porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipuli
ohuiksi lohkoiksi. Paloittele paprika. Hienonna chili, josta siemenet on
poistettu.
Vaihe 3
Kuullota porkkanat, sipulit, paprikat ja chili öljyssä. Lisää pavut sekä curry- ja inkivääritahna. Sekoittele hetki.
Vaihe 4
Kaada
kasariin kookosmaito, vesi, kalakastike ja limetinmehu. Kuumenna
kiehuvaksi. Lisää lihapullat kastikkeeseen. Anna kiehua miedolla
lämmöllä kannen alla noin 4 minuuttia. Ripottele valmiin lihapullacurryn
pinnalle korianteri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti