Thaimaalaiset kanapullat
350 g kanajauhelihaa
1 dl kookoskermaa
3 rkl korppujauhoja
2 tl kalakastiketta
tuoretta, silputtua korianteria
1 tl jauhettau inkivääriä
ripaus chiliä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Korppujauhot sekoitetaan kookosmaitoon ja annetaan turvota hetki ja sekoitetaan sitten jauhelihan kanssa. Taikina maustetaan kalakastikkeella, korianterilla, inkiväärillä, chilillä, suolalla ja pippurilla. Taikinasta pyöritellään pieniä pullia, jotka paistetaan kypsiksi joko kuumasssa öljyssä paistinpannulla tai uunissa.

600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen tarjoilua
Resepti löytyi osoitteesta: http://www.pienivispilakauppa.blogspot.fi/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti