keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku. Makean ja suolaisen yhdistelmä. Toimii. Reseptistä tulee pellilinen. Itse tein 2 irtopohjaiseen pyöreään vuokaan.

6 munaa
6 dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
7 tl kanelijauhetta
9 dl porkkanaraastetta ( 1 kg pussi riittää tähän)
300g voita

Kuorrutte:

200g voita
400g sulatejuustoa (maustamaton)
6 dl tomusokeria
2pss hasselpähkinärouhetta

Vaahdota munat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle pähkinärouhe.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti