Pohja: 5 kananmunaa
ripaus suolaa
"Kastike" : Oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, hiukan suolaa ja pari valkosipulin kynttä
Täyte: juustoraastetta, broileria, kesäkurpitsaa, paprikaa, chiliä, parsakaali, herkkusieniä, rucolaa ja ruohosipulia
Vatkaa viisi kananmunanvalkuaista kovaksi vaahdoksi. Itse laitan ripauksen suolaa joukkoon. Sitten vaahdon sekaan sekoitellaan varoen keltuaiset. Ja se on siinä. Ei mitään muuta. Paista pelkää pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 12-15 min. Tämän jälkeen levitä ketsuppi, tomaattipyre tai mitä ikinä käytätkään ja loput täytteet. Vielä uunissa 15-20 min ja se on valmista.
ONNISTUU MYÖS ILMAN KELTUAISIA!
Toisella kertaa tehdessäni tätä unohdin pohjasta
lisätä kokonaan keltuaiset, mutta onnistui silti.
Mutta ei kannata liioitella täytteiden kanssa. "Kastiketta" sivelin taas ohuesti pohjan päälle. Kun olin paistanut jauhelihan ja maustanut, laitoin hiukan vettä joukkoon ja annoin hetken muhia, tulee mehukkaampaa.
"Kastike":
Oliiviöljyä
Omenaviinietikkaa
Mustapippuria
Täytteet:
400g jauhelihaa
sipulijauhetta
chilijauhetta
1 punainen paprika
2 jumbo herkkusientä
2 punaista chiliä
Muutama kirsikkatomaatti
Hiukan juustoraastetta
Valkosipulia
Kesäsipulin vartta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti