sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kanamunista tehty pizzapohja

Epäuskoisuuttani kokeilin tätä reseptiä, ja kyllä se vain toimii. Pohjaan tulee vain kananmunaa ja hiukan suolaa. Koska ruokavieraideni ruokavalioon sopi oikeastaan vain kaikki vihreä, jätin tomaattipyreen pois pohjasta. Tällä reseptillä tulee uunipellillinen.
 

Pohja: 5 kananmunaa
           ripaus suolaa

"Kastike" : Oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, hiukan suolaa ja pari valkosipulin kynttä

Täyte: juustoraastetta, broileria, kesäkurpitsaa, paprikaa, chiliä, parsakaali, herkkusieniä, rucolaa ja ruohosipulia

Vatkaa viisi kananmunanvalkuaista kovaksi vaahdoksi. Itse laitan ripauksen suolaa joukkoon. Sitten vaahdon sekaan sekoitellaan varoen keltuaiset. Ja se on siinä. Ei mitään muuta. Paista pelkää pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 12-15 min. Tämän jälkeen levitä ketsuppi, tomaattipyre tai mitä ikinä käytätkään ja loput täytteet. Vielä uunissa 15-20 min ja se on valmista. 




 ONNISTUU MYÖS ILMAN KELTUAISIA!

Toisella kertaa tehdessäni tätä unohdin pohjasta 
lisätä kokonaan keltuaiset, mutta onnistui silti. 
Mutta ei kannata liioitella täytteiden kanssa.  "Kastiketta" sivelin taas ohuesti pohjan päälle.  Kun olin paistanut jauhelihan ja maustanut, laitoin hiukan vettä joukkoon ja annoin hetken muhia, tulee mehukkaampaa.









"Kastike":

Oliiviöljyä
Omenaviinietikkaa
Mustapippuria

Täytteet:

400g jauhelihaa
sipulijauhetta
chilijauhetta
1 punainen paprika
2 jumbo herkkusientä 
2 punaista chiliä 
Muutama kirsikkatomaatti 
Hiukan juustoraastetta 
Valkosipulia
Kesäsipulin vartta
                                                      









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti