Ei menny sateenkaaret niinkuin strömsössä, mutta hyvä siitä tuli tälläkin tavalla :D
Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 prk Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
2 levyä Pandan valkosuklaata
elintarvikevärejä (pastavärien sävyinä pink, golden yellow, ice blue ja purple)
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa
halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele
reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.
Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen.
Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin. Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi ja sekoita.
Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes
kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat
myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota
myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä
pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi/ yön yli
.
Resepti löytyi: http://www.kinuskikissa.fi/valkosuklainen-sateenkaarikakku/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti