sunnuntai 2. elokuuta 2015

Gluteeniton Italialainen lasagne

Resepti vaatii aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Jauhelihakastike tehdään jo päivää aikaisemmin maun vuoksi.

Jauhelihakastike:  

600g naudan/nauta-sika jauhelihaa
30g tomaattipyrettä
1 sipuli
1 porkkana
4 valkosipulin kynttä
1 sellerin varsi
3 dl punaviiniä
3-5 dl lihalientä
voita
oliiviöljyä
2 tl  rouhittua mustapippuria
1 pkt (250g) gluteenittomia lasagnelevyjä

Leikkaa kuutioiksi sipuli, selleri, valkosipulit ja porkkana. Paista öljyssä ja voissa hetken. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää 3 dl lihalientä ja mustapippuri ja hauduta 30 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää viini, tomaattipyre ja halutessasi hiukan lihalientä jos haluat kastikkeesta löysempää. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Lisää tarvittaessa pippuria ja suolaa. Jäähdytä ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Valkokastike:

100 g voita
100g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 L maitoa
suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
mozzarellaa
parmesaania

Sulata voi, lisää jauho ja kypsennä 5 minuuttia sekoittaen. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi kastikkeeksi koko ajan sekoittaen, ettei pala pohjaan. Lisää muskottipähkinä ja hiukan suolaa.

Laita öljytyn vuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta, valkokastiketta, mozzarellaa ja parmesaania, lisää sitten lasagnelevyjä. Jatka toistoa. Kun tulee viimeinen kerros, laita enemmän valkokastiketta jauhelihakastikkeen päälle. Laita päällimmäisen kerroksen päälle runsaasti parmesaania, mutta älä mozzarellaa, palaa herkemmin.

Paista uunissa 160 asteessa 1 tunti. Anna tasoittua vielä 15 minuuttia ennen tarjoilua.




Villeroy&Boch kulho.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti