tiistai 1. syyskuuta 2015

Gluteenittomat intialaiset lihapullat

Tätä reseptiä olen muokannut, alkuperäinen resepti löytyy Maku lehden nro. 5/15.

Suosittelen, oli todella hyvää, jos tykkää mausteisesta ruoasta!

Lihapullat:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 l rouhittua mustapippuria
400 g naudan kevyt jauhelihaa

Kastike:   

2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 tl juustokuminaa
1 tl cayannepippuria
1 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl jogurttia
1/4 tl suolaa
!/4 tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle korianteria

Kuori sipulit ja silppua ne hyvin hienoksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja mausteet. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Siirrä sipuliseos pois pannulta ja anna jäähtyä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Sekoita jäähtynyt sipuliseos ja jauheliha sekaisin, sekoita tasaiseksi. Pyörittele pulliksi ja paista pyörykät öljyssä pannulla kypsiksi ja laita sivuun odottamaan ennen kastikkeeseen laittoa.

Valmista kastike. Kuumenna voi-öljyseos pannussa. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Paista keskilämmöllä sekoitellen 1-2 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio ja kerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi, lisää lihapullat ja hauduta 5-10 minuuttia. Anna kastikkeen hiukan jäähtyä ennen jogurtin lisäämistä ettei herahda.  Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle silputtua korianteria.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti