tiistai 8. maaliskuuta 2016

Leipäjuusto sähköuunissa

Leipäjuuston valmistaminen on hyvin helppoa ja tarvitset siihen vain vähän aineita. Kannattaa kokeilla.

Ainekset

4 l täysmaitoa  
1 rkl suolaa 
1 rkl juustonjuoksutinta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.  Mittaa maito ja suola isoon kattilaan. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (n. 36 astetta). Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustonjuoksutin. Peitä kattila kannella ja anna juustomassan tekeytyä lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.







 2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.







 3. 10 minuutin jälkeen hera on irrottunut juustomassasta









 4. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle.





 5. Siirrä juusto jääkaappiin valumaan yön yli. Kulho kerää valuvan heran.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 6. Yön yli ollut massa










7.  Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
 






 8. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.

 9. Malta jäähdyttää












 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti