Ainekset
4 l
täysmaitoa
1 rkl
suolaa
1 rkl
juustonjuoksutinta
2. Leikkaa hyytyneeseen juustomassaan kauttaaltaan ristiviiltoja esimerkiksi veitsellä, lusikalla tai pallovispilällä. Anna heran erottua juustomassasta n. 10 minuuttia.
3. 10 minuutin jälkeen hera on irrottunut juustomassasta
4. Nostele juustomassaa kastellulla harsokankaalla vuorattuun pyöreään lävikköön. Painele juustomassaa samalla kevyesti heran irrottamiseksi. Kun kaikki juustomassa on kerätty lävikköön, taita harsokankaan reunat juuston päälle ja painele vielä kevyesti heraa pois. Nosta lävikkö kulhon päälle.
5. Siirrä juusto jääkaappiin valumaan yön yli. Kulho kerää valuvan heran.
7. Kumoa juusto siivilästä reunalliseen uunivuokaan, joka kerää juustosta paiston aikana irtoavan heran.
8. Paista juusto 275-asteisen uunin ylätasossa (voit käyttää myös uunin grillitoimintoa) ruskeapilkulliseksi.
9. Malta jäähdyttää
Resepti osoitteesta: http://www.soppa365.fi/resepti/29087/leipaejuusto-saehkoeuunissa/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti