sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Moskovanpata

1 kg Naudan Paistia
240g Smetanaa
170g Aurajuustoa
5 dl Lihalientä
3 Sipulia
2 Valkosipulin kynttä
3 Suolakurkkua
2 rkl Hunajaa
2 Laakerinlehteä
3 rkl Vehnäjauhoja
2 tl rouhittua Mustapippuria
1-2 tl jauhettua cayannepippuria

Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio

Suikaloi sipulit ja pilko valkosipulin kynnet. Kuutioi suolakurkut.
Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla muutama minuutti. Heitä suolakurkut, cayannepippuri ja mustapippuri mukaan.

Kuutioi paisti. Ruskista pannulla voi-öljy seoksessa.

Lisää pataan ruskistettujen lihojen kaveriksi vehnäjauhot, hunaja, lihaliemi ja pannusta sipulit sekä suolakurkut. Sekoita. Lisää smetana, laakerinlehdet ja murusta Aurajuusto mukaan. Sekoita taas.

Laita uunipataan kansi päälle ja kypsennä 200°c uunissa tunti. Sekoita pataa ja laske lämpö 150°c. Kypsennä vielä toinen tunti tai niin kauan kuin liha on mureaa.

Suolaa ei erikseen tarvitse lisäillä.

Alkuperäinen resepti sivulta: http://voitajasuolaa.blogspot.fi/2016/02/moskovan-pata.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti