keskiviikko 21. syyskuuta 2016

PELLILLINEN KAURATOSCA-OMENAPIIRAKKAA

PELLILLINEN KAURATOSCA-OMENAPIIRAKKAA

Pohja:


200 g huoneenlämpöistä voita 

3 dl hienoa sokeria
4 kananmunaa (isoa)
2 dl kermaa 
4 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
hiukan kanelijauhetta
6,5 dl vehnäjauhoja

Paistetun pohjan päälle:


4 isoa siivutettua omenaa


Kauratosca:


150 g voita 

3 dl fariinisokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita

(voit tehdä puolitoista kertaisen tosca annoksen jos haluat reippaasti toscaa päälle)





1. Kuori omenat, poista siemenkota ja siivuta omenat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, jokaisen lisäyksen jälkeen vatkaten.


3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään (paitsi kanelijauhe)  ja lisää sitten taikinaan vuorotellen kerman kanssa.


4. Levitä taikina leivinpaperin päälle isolle uunipellille ja paista keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.


5. Laita kauratoscan voi  kattilaan ja sulata lämmöllä. Lisää toscan muut aineet sekaan ja sekoittele kattilassa pari minuuttia.


6. Ota esipaistettu pohja uunista, levitä siivutetut omenaviipaleet tasaisesti piirakan päälle, ripottele kanelia päälle  ja murustele kauratosca  päälle. Paista vielä 175 asteessa 25 min, kunnes pinta saa vähän väriä.


Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, on hyvää myös yksistään!





Alkuperäinen herkkuresepti osoitteesta; http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/06/pellillinen-kauratosca.html

2 kommenttia:

  1. Osaisko joku sanoa, saako gluteenittoman pelkällä jauho vaihdoksella, vai pitääkö tehdä muuta muutosta?

    VastaaPoista
  2. voiskohan tehdä esim mustikoilla?

    VastaaPoista