PELLILLINEN KAURATOSCA-OMENAPIIRAKKAA
Pohja:
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl hienoa sokeria
4 kananmunaa (isoa)
2 dl kermaa
4 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
hiukan kanelijauhetta
6,5 dl vehnäjauhoja
Paistetun pohjan päälle:
4 isoa siivutettua omenaa
Kauratosca:
150 g voita
3 dl fariinisokeria
4 tl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita
(voit tehdä puolitoista kertaisen tosca annoksen jos haluat reippaasti toscaa päälle)
1. Kuori omenat, poista siemenkota ja siivuta omenat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, jokaisen lisäyksen jälkeen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään (paitsi kanelijauhe) ja lisää sitten taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle isolle uunipellille ja paista keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Laita kauratoscan voi kattilaan ja sulata lämmöllä. Lisää toscan muut aineet sekaan ja sekoittele kattilassa pari minuuttia.
6. Ota esipaistettu pohja uunista, levitä siivutetut omenaviipaleet tasaisesti piirakan päälle, ripottele kanelia päälle ja murustele kauratosca päälle. Paista vielä 175 asteessa 25 min, kunnes pinta saa vähän väriä.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, on hyvää myös yksistään!
Alkuperäinen herkkuresepti osoitteesta; http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/06/pellillinen-kauratosca.html
Osaisko joku sanoa, saako gluteenittoman pelkällä jauho vaihdoksella, vai pitääkö tehdä muuta muutosta?
VastaaPoistavoiskohan tehdä esim mustikoilla?
VastaaPoista