torstai 22. kesäkuuta 2017

Intialainen hernecurry kananmunalla (gluteeniton)

HYVÄÄ!!! 


Ainekset 

Currytahna 

4
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita tai kirkastettua voita
2 rkl
raastettua inkivääriä ja 2 tl raastettua kurkumaa (tai 2 tl jauhettua)
2
punaista keskivahvaa chiliä
2 rkl
mausteseosta, jossa on korianterinsiemeniä, juustokuminansiemeniä, garam masalaa ja suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
4 rkl
voita tai kirkastettua voita

Kastike 

2 dl
kuorittua hernerouhetta
400 ml
tölkki tomaattimurskaa tai 400 g tuoreita kypsiä tomaatteja pilkottuna
3 dl
kasvislientä
400 ml
säilyketölkki kookoskermaa
6
pehmeäksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohjeet 

  1. Keita kananmunat (10 minuuttia). Sekoita kaikki mausteseoksen aineet tehosekoittimessa soseeksi.
  2. Lisää maustetahna kattilaan ja kuullota 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Huuhtele hernerouhe ja lisää se kasariin. Lisää nesteet. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes herneet ovat pehmenneet. Sekoittele välillä.
  4. Lisää munat kastikkeeseen kuorittuina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti