torstai 22. kesäkuuta 2017

Parmesaani-juustokakku

POHJA

TÄYTE

KORISTELU


Hienonna leipä tehosekoittimessa tai veitsellä pieniksi muruiksi. Lisää joukkoon voisula. Taputtele seos irtopohjavuokaan (24cm) leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.





Riko munien rakenne kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon parmesaani, kerma ja maissitärkkelys. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa ettei täytteeseen muodostu ilmakuplia.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja pane puukauha uunin luukun väliin. Anna kakun kypsyä jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä. Hidas jäähtyminen takaa, että kakun pinta ei halkea. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.
Koristele juustokakku viikunalohkoilla, pähkinöillä ja timjamin lehdillä. Viimeistele valuttamalla pinnalle hunajaa.




  • Riko munien rakenne kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon parmesaani, kerma ja maissitärkkelys. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa ettei täytteeseen muodostu ilmakuplia.
    Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
    Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja pane puukauha uunin luukun väliin. Anna kakun kypsyä jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä. Hidas jäähtyminen takaa, että kakun pinta ei halkea. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.
    Koristele juustokakku viikunalohkoilla, pähkinöillä ja timjamin lehdillä. Viimeistele valuttamalla pinnalle hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti