perjantai 24. tammikuuta 2014

Puolukka-suklaatiikerijäädyke

200 gPirkka Luomu tummaa suklaata
200 g (n. 3 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
1/2 dlsokeria
2 rklappelsiininmehua tai puolukkalikööriä
1 tlk (250g)Pirkka mascarponea
3kananmunaa
1 tlk (2
dl)
Pirkka vispikermaa
1 rklsokeria


Sulata suklaa paloiteltuna mikrossa (300 w noin 10 s. kerrallaan), mutta jätä muutama pala koristerouhetta varten. Sekoita tasaiseksi. Soseuta kohmeiset marjat, sokeri ja mehu monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon mascarpone

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon. Lisää suklaaseos hieman jäähtyneenä kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen suklaaseoksen joukkoon ja mausta vielä 1 rkl sokeria.

Huuhdo rengasvuoka (1,8 ) kylmällä vedellä. Kaada vuokaan ensin suklaaseos ja sitten keskelle vuokaa painavampaa puolukkaseosta. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta pakastimeen. Pakasta vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kiehuvaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla ja rouhitulla suklaalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti