|
Sulata suklaa paloiteltuna mikrossa (300 w noin 10 s. kerrallaan), mutta
jätä muutama pala koristerouhetta varten. Sekoita tasaiseksi. Soseuta
kohmeiset marjat, sokeri ja mehu monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon
mascarpone
Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi
vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen
suklaan joukkoon. Lisää suklaaseos hieman jäähtyneenä kerman joukkoon
varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen
suklaaseoksen joukkoon ja mausta vielä 1 rkl sokeria.
Huuhdo rengasvuoka (1,8 ) kylmällä vedellä. Kaada vuokaan ensin
suklaaseos ja sitten keskelle vuokaa painavampaa puolukkaseosta. Peitä
vuoka alumiinifoliolla ja nosta pakastimeen. Pakasta vähintään 5 tuntia,
mielellään yön yli.
Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen
tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kiehuvaan veteen ja
kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla ja rouhitulla
suklaalla. |
|
|
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti