torstai 23. tammikuuta 2014

Västerbottensost -liharullat

Tämä resepti oli muistaakseni jossain Maku lehdessä, oli reseptikilpailun voittaja. Eikä suotta. Oluen korvasin itse kermalla, mutta pitää koittaa sitäkin jossain vaiheessa. Jauhelihatäytettä oli kuitenkin tässä niin runsaasti, että jäi värkkiä lihapullienkin tekoon vielä.


400g porsaan jauhelihaa
165g Västerbottensost-juustoa
nippu tuoretta persiljaa
hienoa merisuolaa
chiliä jauhettuna
reilusti mustapippuria myllystä
4 kpl hirven tai naudan ulkofileepihviä
4rkl Dijon sinappia
paistamiseen voita ja öljyä
2-3 rkl riistafondia
3dl vettä
1 tölkki (33cl) tummaa olutta
4 valkosipulin kynttä
maizena suurustetta

Sekoita jauhelihaan raastettu juusto ja silputtu persilja. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla.

 Nuiji pihvit ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pintaan Dijon sinappia. Taputtele jauhelihaa tasaisesti lihan päälle, kierrä rullalle ja sido paistinarulla tai coctailtikuilla.

Ruskista rullat voi-öljy seoksella pannulla kauniin ruskeiksi. Laita rullat hetkeksi sivuun lautaselle.

Lisää pannulle kuoritut, siivutetut valkosipulinkynnet ja paista hetki. Lisää fondi, kerma/vesi/olut ja kuumenna. Lisää maizenaa sen verran kuin haluat kastikkeen paksuudeksi. Lisää liharullat joukkoon.

 Anna muhia miedolla lämmöllä kannella peitettynä n. 20-25 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti laittaa lihan ja kastikkeen uunivuokaan ja paistaa n.175 asteessa 40-50 minuuttia.

Tarjoa paahdettujen uunijuuresten, timjamisten lohkoperunoiden tai vaikka perunamuusin kera. Tämä resepti TOIMII!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti