maanantai 21. huhtikuuta 2014

Persikkainen rahkaherkku

Persikkahyytelö
1 tlk (820 g) säilykepersikoita
(sokeria)
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

Rahkahyytelö
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
2 liivatelehteä
Lisäksi
vaahterasiirappia
sitruunamelissaa               

  1. Upota persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet pehmenemään kylmään veteen omiin astioihinsa.
  2. Valmista persikkahyytelö. Soseuta valutetut persikat sauvasekoittimella. (Mausta sokerilla). Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos persikkasoseeseen ohuena nauhana.
  3. Valmista rahkahyytelö. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Kummenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
  4. Lusikoi rahka- ja persikkahyytelöä kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  5. Koristele vaahterasiirapilla ja sitruunamelissalla.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti