1 tlk (820 g) säilykepersikoita
(sokeria)
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
Rahkahyytelö
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
2 liivatelehteä
Lisäksi
vaahterasiirappia
sitruunamelissaa
- Upota persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet pehmenemään kylmään veteen omiin astioihinsa.
- Valmista persikkahyytelö. Soseuta valutetut persikat sauvasekoittimella. (Mausta sokerilla). Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos persikkasoseeseen ohuena nauhana.
- Valmista rahkahyytelö. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Kummenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
- Lusikoi rahka- ja persikkahyytelöä kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Koristele vaahterasiirapilla ja sitruunamelissalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti