torstai 29. toukokuuta 2014

Gluteeniton raparperipiirakka

Pohjasta tulee erittäin maukas ja pehmeä. Suosittelen. Ja voiko paremmalta maistuakkaan kun omalta pihalta saa tuoreena raparperin :)

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl Semperin FIN MIX jauheseosta  
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta  

Täyte:
n.0,5 l raparperinpaloja 
1 tlk kermaviiliä 
1 muna
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä. 




    
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti