Pohjasta tulee erittäin maukas ja pehmeä. Suosittelen. Ja voiko paremmalta maistuakkaan kun omalta pihalta saa tuoreena raparperin :)
Pohja:
150 g
voita
1 dl
sokeria
1
muna
2 dl Semperin FIN MIX jauheseosta
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
n.0,5 l
raparperinpaloja
1 tlk
kermaviiliä
1
muna
2-3 tl
vaniljasokeria
1 dl
sokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja
leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän
piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja
leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja
raparperinpalat. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Kaada
seos piirakan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min.
kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti